Nyhed

Se prisvindende video med T.O.M. and His Computer – kendt fra Lulu Rouge

Den danske elektronikamusiker udkommer på Trentemøllers selskab In My Room

Danske T.O.M. and his Computer alias DJ T.O.M. – tidligere kendt fra Lulu Rouge – er aktuel med ep'en "Small Disasters" og videoen til sangen "Organ". En video, der for nylig modtog prisen for "Best Experimental Film" ved filmfestivalen ARFF Berlin // International Film Festival. Vi har talt med T.O.M. med det borgerlige navn Thomas Bertelsen om hans soloprojekt og videoen, som du kan se nedenfor.

Hvad er baggrunden for den særlige og flotte video til "Organ"?
– Både instruktøren Martin Garde Abildgaard og jeg er fascineret af mørke og dystre stemninger. Og vi har i flere år snakket om at lave noget sammen. I videoen til tracket "Organ" ville vi fortælle en historie, som tog afsæt i nogle af de rejser, som skæbnen sommetider sender én på som menneske. Den første store rejse er selve fødslen, og vi fandt det interessant at fortælle en historie. Martin ønskede at skyde videoen et sted, hvor man virkelig kunne mærke den rå naturs kræfter, og derfor blev videoen skudt i det rå landskab på Vestkysten i Jylland i Februar måned. Jeg var heldig at slippe for at tage med til Jylland og sad i et varmt studie, imens både instruktør, crew og skuespillere kæmpede med iskoldt vejr. 

Hvorfor er du gået solo?

– Lige siden jeg startede med at producere musik, har jeg enten været en del af et band eller har produceret med eller for andre. Det kan naturligvis have sine fordele at arbejde med andre, men jeg følte, det var på tide at stå helt alene med et projekt. I starten var det hårdt, og det tog lang tid at vænne sig til at arbejde alene. Men nu elsker jeg det. Idéen om, at det kun er en selv, der kan tage beslutningerne giver en følelse af uafhængighed, som jeg tror, jeg har savnet. 

Hvad har været de primære inspirationer til din solo-debut-ep?
– Lo-fi-lyd, klastrofobi og melankoli. 

Er der mere musik på vej fra dig, og hvad med koncerter?
– Jeg arbejder i øjeblikket på at færdiggøre mit debutalbum som er planlagt til at udkomme i starten af næste år. Med hensyn til koncerter arbejder jeg på at finde den rette balance imellem computer og live-instrumenter. Indtil nu har jeg mest spillet sporadiske koncerter her og der, men jeg håber, der bliver mulighed for at spille en mere sammenhængnede tour på sigt. Pt. er der udsigt til nogle jobs i udlandet til efteråret. 

Hvad sker der med Lulu Rouge nu?
– Lulu Rouge holder pause på ubestemt tid. 

Vi har også spurgt Anders Trentemøller om, hvorfor han har valgt at udgive T.O.M. and his Computer på sit pladeselskab, In My Room:

– Jeg har kendt Thomas i mange år, og vi har egentlig altid haft mange af de samme musikreferencer. Så da Thomas en dag spillede noget ny musik, han havde lavet, kunne jeg med det samme høre en side af ham, som jeg syntes var spændende og ret anderledes fra, hvad han ellers havde udgivet tidligere. Det var derfor logisk at invitere ham med som support først på en del af vores Europa-tour og senere hen også hele vores USA/Canada-tour. Vi talte allerede dengang i bandbussen om, at det ville være fedt at udgive en eo på mit lille label In My Room. Så da vi endelig var hjemme i Danmark, gik Thomas igang med at færdigøre musikken, og vi mixede sammen de fire numre, der er endt på ep'en.
 
 
ANNONCE