Nyhed

Vega inviterer til et brag af en jubilæumsfest

Tyve år med crowd surf, klapsalver og hænderne over hovedet skal fejres med et ekstraordinært program

Fra august til december inviterer Vega til tyve års jubilæumsfest, med ekstra mange musikalske og historiske godbidder på programmet.

Gennem de sidste tyve år har Vega og musikfans kunne nyde koncerter, store som små. I den anledning har de sammensat et jubilæumsprogram, der både kigger tilbage til Vegas tidlige dage og frem mod, hvad de håber at kunne præsentere i fremtiden. Der vil både være traditionelle koncerter og specielle events.

Man kan blandt andet opleve Placebo (billedet), Bat for Lashes, Todd Terje & The Olsens, Veronica Maggio, Lars H.U.G, Folkets Fest, Rhye feat. amiina og DR PigeKoret, Chinahs første store Vega-koncert, rundvisning med kunstneren Bjørn Nørgaard og Vegas hjemmedyrkede, danske talenter.


Berusende sommerkoncert med Veronica Maggio
Siden debuten Vatten Och Bröd (2006) og singlen ”Måndagsbarn” har Veronica Maggio sunget sig ind i alle danske pophjerter. De mundrette sange strutter af power og ærkesvenske hooks, der ikke lader dig stå stille i lang tid. Det femte udspil Den Första Är Alltid Gratis er netop udkommet og bobler med mere af Maggios poppoesi. Læs mere om koncerten her.
Veronica Maggio / 31. august i Store Vega – Billetsalget starter mandag d. 13. juni via Ticketmaster og vega.dk

 

Fremtidens feminisme og indflydelsen på kunst og musik
Inden Veronica Maggios koncert deltager sangerinden i artist talken; Future Feminism – fremtiden på musik- og kunstscenen set i en feministisk optik. Hun får blandt andet selskab af Emma Holten, Lærke Posselt og Silvana Imam m.fl. Fokus for samtalerne er at rykke den sædvanlige fortælling om statistik og typecasting til, hvad fremtidens feminisme tilføjer kunsten. I samarbejde med Cph Art Week præsenterer Vega kunstneren og dj’en Isabel Lewis, der også deltager i artist talken. Det er gratis at deltage og foregår i Loungen fra 17-19 med begrænsede pladser. Læs mere her
Future Feminisme / 31. august i Loungen – Gratis


 

Lars H.U.G.: Fra Kliché til 10 Sekunders Stilhed
En af de første artister til at spille i Vega var Lars H.U.G., og han vender nu tilbage og spiller til en speciel aften. Det seneste album 10 Sekunders Stilhed er med som udgangspunkt for en musikalsk rejse, der tager publikum tilbage til begyndelsen i Kliché og varierede uddrag fra hele bagkataloget. Før koncerten vil det også være muligt at se Lars H.U.G.-dokumentaren Hugland, som skildrer den fire år lange proces med at indspille 10 Sekunders Stilhed. Efter filmen er der artist talk med instruktøren Andreas Haaning. Filmvisningen er gratis med begrænset antal pladser. Læs mere om koncerten og filmvisningen her.
Lars H.U.G. / 1. september i Store Vega – Billetsalget starter mandag d. 13. juni via Ticketmaster og vega.dk

 


Folkets Fest – 20-års mixtape
Allerede i slut-90’erne havde Vega vokset sig til en ung, sprælsk teenager, og Vega Natklub var the place to be. I anledning af jubilæet inviterer de til kæmpe fest i Store Vega. En nøje udvalgt skare af dj's, der har særlig tilknytning til Vega sørger for klassikere, guilty pleasures og alt det bedste fra 90’erne inspireret af Vega. Djuna Barnes og Tue Track er allerede klar til at indtage dj-pulten, og flere gamle kendinge fra natklub-dagene offentliggøres løbende. Festen arrangeres i samarbejde med Rise & Shine. Læs mere om festen her.
Folkets Fest – 20-års mixtape / 3. september i Store Vega - Billetsalget starter mandag d. 13. juni via Ticketmaster og vega.dk

 

Dramaet om Vega – fredningshistorien og dengang Vega næsten blev til en Føtex
Vega inviterer alle interesserede til at komme bag facaden i Vega til en udvidet rundvisning og et foredrag, der tager udgangspunkt i Vegas dramatiske start. Historierne bliver fortalt af én af dem, som var med til at sørge for, at Folket Hus fik en fremtid som Musikkens Hus: Kunstneren Bjørn Nørgaard. Han bliver under rundvisningen ledsaget af hushistoriker Nikolaj Muldkjær. I midten af 90’erne var huset på Enghavevej 40 nemlig tæt på at blive overtaget af både Dansk Supermarked, og Pinsekirken var også på banen. Hør hvordan Bjørn Nørgaard og daværende miljøminister Svend Auken fik huset fredet, se arkitektoniske detaljer og sider af Vega, som normalt ikke inspiceres af gæster.
Bjørn Nørgaard Rundvisning – nærmere datoer i september følgerKoncert med Rhye feat. amiina og DR PigeKoret
Dansk/canadiske Rhye gæster Vega for første gang med et show skabt specielt til Vegas jubilæum. Koncerten bliver et kunstnerisk samarbejde med det islandske ensemble amiina (tidligere fast live-strengesektion hos Sigur Rós) og DR PigeKoret. Musikkens storladne og samtidig blide udtryk bliver understreget af specieldesignet lys og scenografi. Læs mere om koncerten her.
Rhye / 1. oktober i Store Vega – Billetsalget starter mandag d. 13. juni via Ticketmaster og vega.dk 

 

Social Dining – Lær dine med-koncertgæster at kende
Nyd et gourmet-måltid i Vegas Lounge tilberedt af pop-up specialisterne fra Rødder, som inden koncerten med Rhye sørger for lokale madoplevelser og naturlig vin. Der er et stærkt antal begrænsede billetter til salg.
Social Dining / 1. oktober i Vega Lounge – Billetsalget starter mandag d. 13. juni via Ticketmaster og vega.dk 


 

Chinahs synthpop i ny scenografi
Chinah var i januar en del af Vegas Udvalgte, og bandet topper nu et succesfuldt år med at flytte deres udsolgte og efterspurgte Lille Vega-koncert, til Store Vega. Her kan du nyde trioens legesyge synthpop-hits i en ny, umiddelbar og specieldesignet scenografi. Læs mere om koncerten her.
Chinah / 6. oktober i Store Vega – Billetsalget starter mandag d. 13. juni via Ticketmaster og vega.dk

 


Bat for Lashes fløjet ind til dreampop-koncert
Natasha Khans storslåede dreampop, som hun fremtryller med Bat for Lashes, ville ikke fungere for enhver artist. Men med en glasklar vokal og instinktiv følsomhed bebor hun hvert enkelt ord, der flyder ud af hende. Natascha Khan har ikke spillet i Danmark siden 2012 og bliver fløjet ind specielt for at spille i Store Vega. Læs mere om koncerten her.
Bat for Lashes / 26. oktober i Store Vega - Billetsalget starter mandag d. 13. juni via Ticketmaster og vega.dk

 

Flere billetter til Placebo og Vegas dobbeltjubilæum
Tre måneder efter Placebo udgav deres selvbetitlede debut i juni 1996, blev højtalerne for første gang testet på Enghavevej 40. Så rocklegenderne og Vega fejrer i fællesskab 20-års jubilæum med en rockodysse gennem skarpe hooks og tekster fra bandets massive bagkatalog. Brian Molko udtaler: “Let's just say there will be songs in the set that I've sworn never to play again. So, if you want to see us play songs like "Pure Morning" and "Nancy Boy" which we haven't played in almost ten years and may not play again, then you'd better come along to these shows!” Læs mere om koncerten her.
Placebo / 14. november i Store Vega – Billetsalget til ventelisten starter mandag d. 13. juni via Ticketmaster og vega.dk


 

Den norske producer Todd Terje & The Olsens spiller et af få skandinaviske shows i Vega 
Todd Terjes særegne blanding af house, funk, techno og disco har sikret ham international anerkendelse, og det internationale gennembrud kom i 2012 med nummeret “Inspector Norse”. 2013 bød på en placering som #17 på Rolling Stone Magazines liste “The 25 DJs That Rule the Earth”. Danske Christian d’Or spiller support live og sørger for god stemning til efterfest i Loungen sammen med Peter Visti. Læs mere om koncerten her.
Todd Terje & The Olsens / 27.oktober i Store Vega – Billetsalget starter mandag d. 13. juni via Ticketmaster og vega.dk

 


Vegas hjemmedyrkede talenter i Store Vega
Gennem de sidste mange år har Vega fokuseret på de nye talenter, som har vokset sig store blandt andet gennem Vegas sale via initiativer som Vegas Udvalgte og Vega Debut. I midten af december samles en række af disse artister, og under kyndig eklektisk ledelse af husorkesteret The Eclectic Moniker tager de dig med på en musikalsk langtur. Wangel, Katinka, Anya, KILL J, Vinnie Who er de første navne, og vi offentliggør løbende flere. Læs mere om koncerten her.
Vegas Perler / 14. december i Store Vega – Billetsalget starter mandag d. 13. juni via Ticketmaster og vega.dk 

ANNONCE