Nyhed

Guide: Her er ugens 11 essentielle koncerter – en er gratis

Black metal, Club Awards, pop, der er blød indeni og meget mere – mulighederne er mange

Vi nærmer os weekenden, og traditionen tro bringer vi en guide med 11 essentielle koncerter landet over denne weekend, som der stadig er ledige billetter til. Klik på kunstnernavnene for mere info og links til billet.

TORSDAG DEN 17. MARTS

København:


Deafheaven og Myrkur, Amager Bio

I 2013 udgav duoen deres andet album, "Sunbather". Med albummet kombinerede bandet deres black metal med postrock- og alternative rocktoner inklusive et strejf af shoegazing. Udspillet gav dem flotte anmeldelser og et mindre gennembrud. Seneste udspil er albummet "New Bermuda", som udkom i 2015. Deafheaven er nu klar til at lade de alternative metaltoner flyde ved Amager Bio i København. Sidst, bandet gæstede Danmark på Roskilde Festival resulterede det i en firstjernet anmeldelse.


Du kan også opleve det danske enkvinde-black metal-band Myrkur, der sidste år modtog GAFFA-Prisen Årets Danske Hardrock-Udgivelse på baggrund af debutalbummet "M". Et udspil, der er udgivet internationalt og har fået fornemme anmeldelser.

Aarhus:


Lydmor + Bon Homme, Radar

Den to sangere, sangskrivere og elektronikamusikere udgav i november efter flere soloudgivelser deres fælles, anmelderroste album "Seven Dream of Fire". Nu giver de en af deres få sjældne danske fælleskoncerter. Duoen spiller også i Vega i København 15. april.


Odense:

Thøger Dixgaard, Kulturmaskinen (spiller også på Walthers Musikcafé i Skanderborg 18. marts)

Efter radiohits som "Blød indeni", "Former" og "Tæt På" samt ep'en "Ok" er den dygtige pophåndværker Thøger Dixgaard klar til drage på sin første soloturné. Den massive succes med de tre første singler har blandt andet skaffet Dixgaard optrædener på Roskilde Festival, Smukfest, Distorion, Offspring Festival med flere. Også en optræden til P3 Guld 2015, hvor selveste Thomas Helmig akkompagnerede ham på "Blød Indeni". 

Roskilde:


Fallulah (spiller også i Lille Vega 18. marts (udsolgt) og på Posten i Odense 19. marts)


Den dansk-rumænske sangerinde Fallulah er aktuel med sit tredje album, "Perfect Tense", som er udgivet internationalt og indspillet med den engelske stjerneproducer Liam Howe (Lana Del Rey, FKA Twigs, Ellie Goulding med flere). Udspillet blev modtaget med fem stjerner af GAFFAs anmelder Helene Refsgaard som skrev: "Tvetydigt album med entydigt dna". 

FREDAG DEN 18. MARTS


København:

Huset Hardcore Festival, Huset

Den 18. og 19. marts 2016 slår Musikcaféen og Huset-KBH dørene op for en ny to dages festival med fokus på den tungere ende af rockbarometeret. Programmet vil præsentere nogle af de sejeste navne fra undergrundens slum og indeholder alt fra klassisk hardcore til den mest beskidte grindcore direkte fra København NV. Fredag spiller følgende navne: Hexis,LLNN, Blood Snorter, Czar, Justin Hate, This Gift is a Curse, DJ Sort Hest

Laetitia Sadier, Jazzhouse


Franske Laetitia Sadier vil af mange være kendt og elsket som den stilfulde sangerinde i pauseholdende fransk/engelske Stereolab – et band, der med inspiration fra krautrock, obskure soundtracks og psykedelisk popmusik var et af de helt store indie-navne i 90'erne. Stereolabs blanding af sofistikeret lyd og kantede understrømme går igen i Sadiers solokarriere, som blev grundlagt med solo-albummet "The Trip" fra 2010. Siden har hun udsendt yderligere to albums, alle på det anerkendte label Drag City. Klokken 15 samme kan du i øvrigt opleve Sadier på RMC til en gratis artist talk.

Kasper Spez, Forbrændingen, Albertslund (spiller også i Vega 19. marts)


Kasper Spez rykker ved hiphoppens grænser, og som på hans tidligere udgivelser balancerer lyrikken på hans aktuelle album "Logi"de fordrukne tanker fra Tom Waits og C.V. Jørgensen i et mix af fortællinger, han har hørt på caféer og barer. Kasper Spez udgav i 2009 debutalbummet "Fantasten". Efter et langt tilløb er han nu tilbage med albummet "Logi", der består af 12 sange udklækket i et ombygget redskabsskur i kolonihaven.

Teitur, WarPigs


I anledning af releasen på Mikkellers øl HELP spiller Teitur fredag den 18. marts en helt særlig og gratis koncert på WarPigs i Kødbyen. Øllen HELP er brygget i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp og hele overskuddet fra salget går til at hjælpe flygtningebørn i Libanon.

LØRDAG DEN 19. MARTS


København:


Club Awards. Ballerup Super Arena

Ballerup Super Arena slår dørene op for et dansk awardshow med fokus på clubmusikken. I alt uddeles 11 priser, der spænder bredt fra "Årets Danske Clubnavn" til "Årets Danske Club Event" Til hver pris finder arrangørernes fagjury fire nominerede, hvorefter vinderne bliver fundet via en offentlig afstemning. På musikfronten kan man på scenen finde Alexander Brown, Kato (dj), Muri og Mario, Jimilian, Djämes Braun, Clemens med flere. Som en del af showet garanterer Club Awards ild, vand, røg samt Nordeuropas største lasershow.


Huset Hardcore Festival, Huset

Den 18. og 19. marts 2016 slår Musikcaféen og Huset-KBH dørene op for en ny to dages festival med fokus på den tungere ende af rockbarometeret. Programmet vil præsentere nogle af de sejeste navne fra undergrundens slum og indeholder alt fra klassisk hardcore til den mest beskidte grindcore direkte fra København NV. Lørdag spiller følgende navne: Halshug, Filthy Element, Ruined, Piss Vortex, Kluster Fuck, Direct Youth, Extended Suicide.


SØNDAG DEN 20. MARTS

København:

Troels Abrahamsen og Peter Albrechtsen, DR Koncerthuset, Studie 2


Et ekstraordinært musikalsk parløb mellem EXEC alias Troels Abrahamsen og den prisvindende tonemester Peter Albrechtsen kulminerer i en ny form for filmisk liveoplevelse. Uden billeder. Seancen med musikeren Troels Abrahamsen og Peter Albrechtsen er et brud med den klassiske måde at lave koncerter på – i stedet vil de to skabe en aften, hvor musik og lydeffekter eksisterer på lige fod. En koncert, hvor man som publikum får lov at bruge ørerne på en ny måde, fordi der vil være mere fokus på at lytte frem for at synge med eller klappe i takt. Der vil ikke være et avanceret lysshow eller flimrende storskærme, men én timelang lydrejse uden afbrydelser.

ANNONCE