Nyhed

Guide: Her er ugens 11 essentielle koncerter

Der er noget for enhver smag og pengepung

På papiret er foråret begyndt, og det betyder, at der ikke længere er grund til at være indespærret i boligen. Selvom du nok skal vente lidt med forårsjakken, så er tiden inde til at komme ud og få en på opleveren. GAFFA har kigget lidt i koncertkalenderen og bringer dig denne oversigt over 11 essentielle koncerter, som du bestemt ikke bør misse den næste uges tid. Hvis noget falder i din smag, tryk da blot på overskriften, som vil føre dig direkte til billetsalget.

TORSDAG DEN 3. MARTS

København:


The Prettiots, Ideal Bar 

Den amerikanske indie-popduo The Prettiots bestående af Kay Kasparhauser og Lulu Landolfi udgav i sidste måned debutpladen "Fun's Cool", som under overskriften "Powerpop og velstemt lo-fi ukulele" blev tildelt fem stjerner af GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen. Nu gæster de Vegas Ideal Bar, og lur os om du ikke kan forvente at høre "Boys (I Dated in Highschool)".


Von Dü, Loppen (spiller også på Beta i København 4. marts og på Rust i København 5. marts)

Det danske ska-reggae-band Von Dü opstod tilbage i 2007 og debuterede tre år senere, i 2010, med debutpladen "Tak til de gamle", som GAFFAs anmelder Jacob Skyggebjerg gav fem stjerner med ordene "Fuldendt feststemning". Der er derfor gode chancer for en fed fest, når ni-mands-bandet indtager Loppen, og måske (gen)starter med 2015-nummeret "Genstart".

Den 3., 4. og 5. marts spiller Von Dü i øvrigt hele tre støttekoncerter sted på henholdsvis Loppen, Beta og Rust. Første koncert den 3. marts bliver som nænvt på Loppen, hvor al overskuddet går ubeskåret til Mellemfolkeligt Samvirke. Den 4. marts er der koncert på Beta, hvor overskuddet går til Klimabevægelsen Danmark, og den 5. marts er turen kommet til Rust på Nørrebro, hvor overskuddet går til Nødhjælpens Ungdom (Folkekirkens Nødhjælp).

Nik Turners New Space Ritual, Stengade 


Det britiske space rock-band blev dannet tilbage i 2010 af Nik Turner på resterne af Hawkind, som også nyligt afdøde Lemmy fra Motörhead har været medlem af. Mon ikke gamle klassikere som "Brainstorm", "Space is Deep", "Master of the Universe", "Children of the Sun" og "D-rider" vil blive spillet?

FREDAG DEN 4. MARTS


København:


Ane Brun, Store Vega (få billetter)

Den garvede norske sangerinde Ane Brun optrådte på Northside i 2014, en oplevelse som GAFFAs anmelder Steen Fabrin Michelsen gav hele seks stjerner, med ordene "Ane Brun landede på Blue Stage og dryssede tryllestøv ud over sit publikum, som var hun Klokkeblomst". Nu indtager sangerinden Store Vegas scene med sin smukke stemme, som kan høres her:


The Wands med flere, Stengade 

Det danske psych-band The Wands har på kort tid skabt sig et navn på den international neo-psych-scene, og nu kan de endelig opleves på dansk jord på Stengade, hvor det formodes, at nye sange fra deres kommende ep kan høres og nydes. Samme aften kan desuden opleves Sonic Jesus, My Beloved, We Are Wood og Catch the Breeze.

Fik vi for resten fortalt, at deres optræden til Spot Festival sidste år fik fem stjerner af GAFFAs anmelder Christian Voldborg Andersen med ordene "Anakronistisk og neo-psykedelisk syretrip var en tidsmaskine, der førte publikum tilbage i tiden til sen-60'erne". 

Odense:


Annika Aakjær, Posten 


Den danske sanger- og sangskriver Annika Aakjær kan opleves på Posten, når hun optræder bevæbnet med nyt studiealbum "Lykkens Gang" fra februar i år – det første i seks år. Tilbage i 2011 gav GAFFAs anmelder Mikkel Elbech sangerinde fem stjerner under overskriften "Stor aften i selskab med Aakjærs uudgivne sange". Til dato har Aakjær udgivet tre album og har stadig noget at sige. Aakjær spiller også i Vega 3. marts, men den koncert er udsolgt.

Kolding:


En Vogue, Godset 

Den amerikanske r&b pop-trio besøger Danmark med deres hits som "Don't Let Go" fra albummet "EV3" (1997) – en plade som soul-kvinderne fik tildelt fem stjerner for af GAFFAs anmelder Henrik Bæk –, "Free Your Mind" og Salt 'N' Pepa-samarbejdet "Whatta Man". Det er de to oprindelige medlemmer Terry Ellis og Cindy Herron, der i selskab med Rhona Bennett skal levere 90'er showet på Godset.


LØRDAG DEN 5. MARTS

København:

Ellie Goulding, Forum 


Den britiske sangerinde Ellie Goulding slår vejen forbi Forum, hvor velkendte hits som "Love Me Like You Do", "Burn" og "On My Mind" vil brage over højtalerne. GAFFAs anmelder – og Goulding-jomfru – Torben Holleufer gav Gouldings Tinderbox-koncert fire stjerner med ordene "Da poppen indtog Tinderbox". 

MANDAG DEN 7. MARTS


København:

Savages, Store Vega 

Det britiske noise rock-band Savages laver larm på Store Vegas scene med sangene fra deres to album, debutpladen "Silence Yourself" fra 2013 og 2016-pladen "Adore Life". Da de fire kvinder fra rock-kvartetten optrådte på NorthSide i sommer, gav GAFFAs anmelder Rune Schlosser dem fire stjerner med ordene "Ulmende urkraft". 

TIRSDAG DEN 6. MARTS


Herning:


Bo Kaspers Orkester, Fermaten (spiller også på Posten i Odense 10. marts) 

Det svenske jazz pop-band, som er ledet af Bo Sundström gæster Hernings Fermaten. Bandets seneste plade "Redo Att Gå Sönder" fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen, som skrev, at "Bo Kasper forstår stadig at forkæle øregangen". 

Drøm dig til sommer med "Sommaren"

ONSDAG DEN 9. MARTS


København:


Mikael Simpson + Asger Baden, Bremen Teater 

Multi-manden Mikael Simpson indtager i selskab med keyboardspiller Asger Baden scenen på Bremen Teater som et led i sin omfattende Mikael Simpson solo-turné. Med seks studiealbums på bagen har Simpson i hvert fald ikke siddet stille, selvom at synes, at han sidder fast. GAFFAs anmelder Jens Dræby gav Simpsons Posten-koncert i efteråret fem stjerner


ANNONCE