Nyhed

Queensrÿche kommer til Danmark

Det amerikanske progmetal-band gæster Danmark – nu med ny forsanger

Queensrÿche var tilbage i 80erne et af de første bands, som fusionerede 70'ernes progressive rock med heavy metal – en fusionsgenre, der fik navnet "progmetal". Nu gæster den amerikanske gruppe Amager Bio i København den 2. september samt Train i Aarhus den 7. september i år.

Gruppen udgav deres første album i 1984, men det var først i 1988, at gruppen for alvor slog igennem med albummet "Operation: Mindcrime". Sammen med albummet "Empire" fra 1990 anses disse to album som progmetal-klassikere. I alt er det blevet til imponerende 15 album, hvoraf det seneste "Condition Hüman" blev udgivet i 2015.

I 2012 opstod der en konflikt mellem forsangeren Geoff Tate og resten af gruppen. Uenigheden medførte en fyring af Tate samt en to år lang retssag om rettighederne til bandnavnet. Begge parter udgav i disse to år album i Queensrÿches navn og forivrede dermed de dedikerede fans.

Geoff Tate måtte dog overlade bandnavnet til gruppen, og Queensrÿche-gruppen kunne fortsætte deres arbejde under navnet sammen med den nye forsanger Todd La Torre.

Ifølge bandet vil sætlisten til den kommende turné afvige fra tidligere sætlister og dermed symbolisere, at det er nye tider – med en ny frontmand – for det over 20 år gamle band. Sætlisten vil dog både indeholde gamle kendinge samt eksempler på gruppens nye arbejde.

Køb billetter til når Queensrÿche gæster Danmark. Forsalget er startet: 

Amager Bio i København den 2. september via Billetlugen

Train i Aarhus den 7. september via billetnet

For nylig udgav Queensrÿche en musikvideo til "Eye9 fra 2015-albummet. Se musikvideoen her:

ANNONCE