Nyhed

Rasmus Nøhr bag stor omrejsende festival i sommerlandet

De optrædende bliver blandt andre Bo Evers, Fastpoholmen, Sømændene og Nøhr selv

Rasmus Nøhr er bagmanden bag Danmark Dejligst. En festival, der besøger over 30 steder i det danske sommerland fra slutningen af maj og frem til starten af september 2016. Til de lokale arrangementer spiller både Rasmus Nøhr og andre etablerede kunstnere, men scenen gæstes også af upcoming bands fra hele landet. 

– Vi har indtil videre aftale med Bo Evers, Gypsy Vendetta, Sømændene, Vildnis, Zididada og mit eget band, fortæller Rasmus Nøhr til GAFFA. – Det er navne, der vel overordnet kan kaldes spillemænd med hjerte og livsglæde. Det er meningen, at festivalen skal være både Danmarks største og mindste festival på én gang. Man kan også kalde det en høstfest eller en selvbyggerfestival.

Festivalen bliver gratis for publikum, og indtægterne kommer fra fonde, sponsorer og salg af mad og drikkevarer i samarbejde med lokale foreninger. – Og hvis alt går galt, har vi økonomisk forstærkning fra Las Vegas i form af min gamle skolekammerat, pokerspilleren Gus Hansen, fortæller Nøhr.


Danmark Dejligst er ikke kun musik, men også aktiviteter rundt om scenen skabt for og af lokalmiljøet, og festivalen er også børnevenlig.

Naturskønne omgivelser

Danmark Dejligst markerer sig desuden ved at blive afholdt i naturskønne områder, der forener musik og kultur med den danske natur, når den viser sig fra sine allerflotteste sider, herunder Christiansminde Strand, Rebild Bakker, Middelaldercentret i Nykøbing Falster med mere.


Danmark Dejligst blev startet i 2012 af Rasmus Nøhr, der gerne ville ud at spille i hele sommerlandet, og især steder, der normalt ikke bugner med musik- og kulturtilbud.

Rasmus Nøhr samlede derfor sit band og tog guitaren over skulderen for at bringe levende musik ud til det ganske land - fra Tommerup til Tuse Næs og Ribe til Rødby. Opbakningen fra lokalmiljøet var stor, og det er det frivillige engagement, som gør, at Rasmus Nøhr har udvidet Danmark Dejligst-konceptet med flere og flere byer år for år.

Festivalen begynder 27. maj i Nykøbing Falster og fortsætter til og med 2. September i Skive. Se den fulde turnéplan, som udvides løbende, på danmark-dejligst.dk


ANNONCE