Nyhed

Roskilde Festival tilføjer 20 navne til årets program

Blandt navnene er Macklemore & Ryan Lewis og The Last Shadow Puppets

Med under fire måneder til årets Roskilde Festival er de sidste brikker i programmet ved at falde på plads til en festival, der byder på alt fra internationale superstjerner til nordiske stjerneskud.

I dag løfter festivalen sløret for yderligere 20 navne, og således er 74 navne nu afsløret. Dermed er der 101 navne tilbage, til programmet bliver komplet i starten af april.

Blandt de allerede offentliggjorte navne er LCD Soundsystem, New Order, Red Hot Chili Peppers, PJ Harvey, Wiz Khalifa og Tenacious D.


Nu får de selskab af blandt andet hiphop-fænomenet Macklemore & Ryan Lewis, engelske The Last Shadow Puppets og danske Choir of Young Believers. Macklemore & Ryan Lewis vil de fleste genkende for hittet "Thrift Shop". The Last Shadow Puppets, som er Alex Turners (Arctic Monkeys) sideprojekt, er for første gang i næsten otte år aktuelle med nyt materiale, mens Choir of Young Believers udgav deres seneste album "Grasque" for knapt to uger siden.

De netop tilføjede navne tæller også de amerikanske undergrundshelte At the Drive-In, de danske stjerneskud Chinah og Emilie Ramirez og mange flere.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:


"Vi er meget glade for at kunne præsentere Macklemore & Ryan Lewis, der med en perlerække af hits og et nyt album kan samle publikum med et visuelt blændende show, der får på alle tangenter. Siden deres koncert på Roskilde Festival i 2012 er de blevet en full-blown headliner med alt, hvad det indebærer: stærke sange, loyale fans og et fantastisk sceneshow."

"Der er rigtig mange spændende nordiske talenter, og vi ser det både som et privilegium og et ansvar at præsentere disse fremadstormende bands for et dedikeret publikum. Vores to scener for de spirende navne, Rising og Countdown, er placeret tæt på hinanden, så vores musikglade gæster har mulighed for at opleve samtlige af de nordiske stjerneskud – hvis de har ben og ører til det!"

Disse 20 navne er netop blevet offentliggjort til Roskilde Festival 2016:


Macklemore & Ryan Lewis (US)

At the Drive-In (US)

The Last Shadow Puppets (UK)


Blues Pills (SE)

Choir of Young Believers (DK)

Diät (DE)


Ex Eye (US)

Fox Millions Duo (US)

Freddie Gibbs (US)


Guardian Alien (US)

Kakkmaddafakka (NO)

Bersærk (DK)


Chinah (DK)

Emilie Ramirez (DK)

Gents (DK)


Gundelach (NO)

Have You Ever Seen the Jane Fonda Aerobic VHS? (FI)

Milkywhale (IS)


Reykjavíkurdætur (IS)

Sudakistan (SE)

I alt 175 navne spiller på næste års Roskilde Festival. Roskilde Festival finder sted fra lørdag 25. juni til lørdag 2. juli 2016.


Partout-billetter til Roskilde Festival koster 1995 kroner (eksklusiv gebyr).

Et begrænset antal endagsbilletter er til salg for 995 kroner (eksklusiv gebyr).

Billetter kan købes på Roskilde Festivals hjemmeside.


Varm op til årets festival med Macklemore & Ryan Lewis' hit "Thrift Shop" her:

ANNONCE