Nyhed

Copenhell 2017 offentliggør ni nye navne, heriblandt Rob Zombie og Opeth

Danmarks største rock- og metalfestival løfter sløret for ni nye navne.

Den 22-24. juni 2017 afholdes Danmarks største rock- og metalfestival Copenhell, og der er netop kommet nye navne på programmet. Denne gang har festivalarrangørerne løftet sløret for kunstnerne Rob Zombie, Europe, Opeth (billedet), Saxon, Myrkur, Red Warszawa, The Black Dahlia Murder, Motionless In White og Frank Carter & Rattlesnakes.

 

Rob Zombie


Rob Zombie er efterhånden en institution inden for metal og horror-æstetik med sin lange karriere, der startede i horror/industrial-metalbandet White Zombie tilbage i de sene 80'ere. Tiden efter har blandt andet budt på skuespil og filminstruktioner af horrorfilm som "House Of 1000 Corpses", men mest af alt karrieren som den rockentertainer, Rob Zombie efterhånden har udviklet sig til. Hans musik er fyldt med referencer til klassiske gyser- og splatterfilm, så der er lagt op til et vildt show, når den amerikanske horror-excentriker indtager scenen til næste års Copenhell.

 


Europe

Svenske Europe blæste verden omkuld, da de i 1986 udsendte "The Final Countdown" – bandets tredje album, som skaffede dem det internationale gennembrud. Både albummet og titelsinglen solgte flere millioner eksemplarer på verdensplan og lå nummer et på hitlisterne i 26 lande. Gruppen blev genforenet i 2003 og har siden fået en mere metalisk kant rent lydmæssigt. Copenhell-publikummet kan dermed glæde sig til en suveræn fest med et band, der forstår at skrue stemningen helt op.


 

Opeth

Ved dannelsen i 1990 havde Opeth som ambition at blive verdens ondeste band, men udviklede sig fra at være et regulært dødsmetalband til et progressivt, symfonisk metalband. Efter 13 år i undergrunden fik de i 2003 deres store gennembrud med albummet "Damnation" og kunne sidste år fejre deres 25 års jubilæum med en Europa-tour, der blandt andet bragte dem til DR Koncertsalen. Opeth kan ikke lade sig begrænse af blot én genre, hvilket kommer til fulde til udtryk i deres fantastiske koncerter.

 


Saxon


Saxon kendes som et af de første bands i slut-70'ernes "New Wave of British Heavy Metal", hvor gruppen udgav albummene "Wheels og Steel", "Strong Arm of the Law" og "Denim and Leather", som blandt andet har været inspirationskilde for Metallicas trommeslager Lars Ulrich og i dag anses for en roterende klassiker. Med mere end 40 år i branchen ved metalveteranerne, hvordan man skruer et imponerende liveshow sammen, hvilket blev bekræftet, da gruppen spillede på Copenhell i 2012. Det bliver et glædeligt gensyn til næste sommer!

 


Myrkur

Den danske sangerinde og musiker Amalie Bruun står bag projektet "Myrkur", som betyder "mørke" på islandsk. Det er lige præcis, hvad det dragende musikprojekt breder ud over publikum, når musikken går i gang: Mystisk mørke tilsat skandinavisk melankoli og ensomhed.


 

Red Warszawa

Det danske metal-band Red Warszawa valgte for nogle uger siden at offentliggøre sig selv som hovednavn på Copenhell 2017. Festivalarrangørerne valgte at droppe besværet ved at sige nej og gav dem lov til at slutte festivalen af igen lørdag nat. Til Copenhell 2016 lavede Royal Beer en Royal Graveyard – en kirkegård, hvor gæsterne sover i kister. Bandet Red Warszawa meldte ud, at de gerne tog en overnatning i en kiste. Det er ikke til at sige, hvad publikum bliver udsat for, når gruppen indtager scenen næste sommer, men det bliver med garanti komplet kaotisk og vanvittigt.

 

 


The Black Dahlia Murder


Metalelskere kan til næste års Copenhell få fornøjelsen af at opleve det amerikanske melodisk dødsmetal-band The Black Dahlia Murder, som blev dannet tilbage i 2000. Gruppen er kendt for, at de sjældent har brug for mere end et par få minutter til at starte en gigantisk moshpit foran scenen. Deres tekster omhandler død, mord og gys, og med deres vilde dødsmetal er der lagt op til, at publikum får sig en oplevelse, de sent vil glemme.

 

 


Motionless In White

Det amerikanske metalcore-band Motionless in White kombinerer industrial og metalcore med et gotisk præg. De er i høj grad inspirerede af Marilyn Manson og udgiver deres fjerde studiealbum "Graveyard Shift" i starten af 2017. Publikum kan dermed se frem til at høre det nye materiale live, når gruppen spiller til Copenhell næste år.


 

Frank Carter & the Rattlesnakes

Det britiske hardcore punk-band er et forholdsvis nyt band, som blev dannet i 2015 af den tidligere Gallows- og Pure Love-forsanger Frank Carter. I maj 2015 udgav de deres første ep, og blot nogle få måneder efter var de klar med debutalbummet "Blossom". Frank Carter er kendt for at give sig helt live, så det bliver noget af en oplevelse, når gruppen giver en overdosis ren, rå punkrock til Copenhell 2017.

ANNONCE