Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Traditionen tro har vi samlet 11 af weekendens koncerter, som vi i særdeleshed glæder os til.

Weekenden nærmer sig med hastige skridt, og det er på tide at kaste et blik i koncertkalenderen. De kommende dage byder nemlig på spændende koncertoplevelser i rigt mål. Klik på kunstnernavne for yderligere information og links til billetsalg.

 

TORSDAG DEN 10. NOVEMBER


Aalborg

Aalborg Metal Festival, Studenterhuset

I weekenden løber Aalborg Metal Festival af stablen i Studenterhuset. Festivalen starter allerede i dag og kører frem til natten mellem lørdag og søndag. I dag kan du blandt andet opleve de to svenske bands Dynazty og Pain samt tyske The Vision Bleak. Fredag er der mulighed for at opleve blandt andre amerikanske Revocation, tyske Obscura og canadiske Annihilator, mens der lørdag bliver mulighed for at opleve færøske Týr og danske Horned Almighty, inden norske Abbath lukker festivallen. 

 


Aura, Skråen


Hvis du er til pop med lidt kant, er det værd at dukke op på Skråen til Aura med den smukke stemme. Kendt for hits som "Something from Nothing", "Song for Sophie", "Geronimo", "Friends" og "In Love With the World" fra hendes to album fra 2008 og 2011 – forhåbentlig kan vi også glæde os til nye sange fra sangerinden, der også har toppet den tyske hitliste flere gange og for nylig har udsendt første nye sang i næsten fem år, single "Love Somebody".

 


Aarhus

Dinosaur Jr., VoxHall

Det amerikanske rockband Dinosaur Jr., med mere end 30 års erfaring, gav i går koncert i Amager Bio. En af mange længe ventet koncert og det var da også en glad GAFFA-anmelder, der efterfølgende har kvitteret med fire stjerner. Bandet har siden august turneret i USA, og for nylig blev Europa næste destination på bandets turne, hvilket bringer dem til Aarhus torsdag.

 


Skanderborg


Love Shop, Skanderborg Kulturhus (spiller også i Vendelbohus, Hjørring, den 11. november og Train, Aarhus, den 12. november)

Efter 25 års jubilæumsfejringen sidste år med best of-album og bog, en lang forårsturné og en aktiv sommer med blandt andet koncerter på Grøn Koncert – for første gang – fremstår Love Shop mere spilleglade end længe. Deres spilleiver har resulteret i en efterårsturné, der i aften tager sin begyndelse i Skanderborg Kulturhus. Gruppen har adskillige gange fået fem stjerner live af GAFFAs anmeldere, så koncerten bliver hel sikkert noget at se frem til.


 

FREDAG DEN 11. NOVEMBER

København


Dúné, Falconer Salen

Det danske rockband Dúné er kendt for deres eksplosive og imødekommende live-optrædener. Siden 2001 har bandet udsendt fire album, vundet adskillige danske priser og turneret i adskillige lande. Fredag går bandet på scenen i Falconer Salen, hvor de helt sikkert også vil spille noget fra deres nyeste album "Delta", der kom i september.


 

Aarhus

Randi Laubek, Musikhuset, Lille Sal (FÅ BILLETTER) (Spiller også i DR Koncerthusets Studie 2 den 12. november, men dén er udsolgt)


Randi Laubek udgav tilbage i august to albums på samme tid efter en pause på fire år. De to albumudgivelser, den singer-songwriter-orienterede "Inner Seas Outer Fields" og den elektroniske "POW WOW", bliver fulgt op af en efterårsturné, der denne weekend bringer sangerinden til Aarhus og Musikhuset. Randi Laubek debuterede i 1997 med albummet "Ducks and Drakes", der modtog tre danske Grammyer og blev en stor salgssucces. Vi opfordrer til at få købt billet til koncerten i Aarhus, inden der meldes udsolgt. 

 


 

LØRDAG DEN 12. NOVEMBER

København


Danish Music Awards, Forum

De to værter Rasmus Bjerg og Burhan G kommer til at guide publikum igennem aftenen, hvor den danske musik skal hyldes. Til showet vil blandt andre , Phlake, Gulddreng og Nik & Jay optræde live på scenen, mens det selvfølgelig bliver muligt at se og hylde de mange musikere, der forventes at deltage i showet. Du kan se alle de nominerede i artiklen her.


 

Digitalism, Pumpehuset

Den tyske elektro-duo kan i weekenden opleves i Pumpehuset, hvor de har en masse både nyt og ældre materiale med. Digitalism udsendte i maj deres fjerde studiealbum, som hurtigt blev en favorit blandt de mange fans, da lyden mindende om debutalbummet "Idealism" fra 2007. Duoen gæstede sidst Danmark, da de tilbage i juni gav koncert på NorthSides P6 Beat-scene. 

 


Irah (billedet), Huset KBH


Københavnske Irah har i løbet af det sidste års tid oplevet stor succes i den danske undergrund med deres intense og smukke koncerter. Trioen består af Stine Grøn med den sfæriske vokal, Adi Zukanovic og Oliver Laumann, der spiller alternativ pop inspireret af traditionel ceremoniel musik og moderne melodisk sangskrivning. I november spiller de koncerter i både Aarhus og København.

 


Selvhenter, Jazzhouse

På trods af den relative ukendthed i den danske mainstream-musikverden blev de fem kvinder i Selvhenter tilbage i 2014, for anden gang, nomineret til Nordic Music Prize i fint selskab med andre danske navne som MØ og Iceage. De har senest udgivet albummet "Motions of Large Bodies", for hvilken de vandt Nordic Music Prize, og har blandt andet spillet deres blanding af jazz, punk og verdensmusik på både Roskilde Festival, Copenhagen Jazz Festival, Iceland Airwaves og Königsberg Jazz Festival. Nu er har du muligheden for at opleve bandet med det store vingefang på Jazzhouse.

 

 


SØNDAG DEN 13. NOVEMBER


København

The Human League, Vega (FÅ BILLETTER)

De engelske synthpop-veteraner The Human League står bag mange internationale hits, ikke mindst "Don't You Want Me" fra 1981 og "Human" fra 1986. Vega lover tre årtiers klassikere fra et af Englands mest succesfulde elektroniske bands. Siden 1978 har The Human League udgivet ni studiealbum, fire ep'er og 30 singler. Derudover har bandet haft fem album og otte singler på den officielle UK Top 10-liste og har solgt mere end 20 millioner album. Det er med andre ord nogle af de helt store i branchen, der søndag går på scenen i Vega. 

 


Skillet, Amager Bio


USA har masser af populære rockbands, men kun få kan skrive på cv'et, at de har solgt mere end 11 millioner enheder – det kan Skillet. Tennessee-hardrock-gruppen har på trods af flere medlems-udskiftninger været i gang siden 1996, og de har opnået mange milepæle i deres 20 aktive år – milepæle, der blandt andet tæller Grammy-nomineringer samt adskillige andre vundne priser. Bandet har også tidligere spillet på Jelling Festival, varmet op for Nickelback og turneret intenst. Fans af melodisk, alternativ hardrock – som for eksempel Nickelback, Papa Roach, Shinedown og Halestorm – har nu altså mulighed for at opleve et forrygende liveshow fra et af branchens flittigste orkestre.

ANNONCE