Nyhed

Roskilde Festival tilføjer 24 nye navne til næste års lineup

Festivallen har løftet sløret for nye navne fra hele det musikalske verdenskort.

Roskilde Festival har netop løftet sløret for 24 nye festival-navne, hvor blandt andet canadiske Arcade Fire samt Blink-182, Erasure, Justice og Solange er blevet tilføjet næste års lineup.

Tidligere i dag kunne vi offentliggøre, at det danske rock/metal-band, Kellermensch, spiller på næste års Roskilde Festival, ligesom Foo Fighters for få uger siden blev tilføjet festivalplakaten. Nu har arrangørerne bag Roskilde Festival løftet sløret for 24 nye navne fra hele det musikalske verdenskort.

Det canadiske rockband Arcade Fire vender, ligesom Kellermensch, tilbage til festivalen. Arcade Fire har siden debutudgivelsen ”Funeral” fra 2004 udvidet og udfordret deres musikalske univers, senest med albummet ”Reflektor”, og til næste år er gruppen klar med en ny, diskoinspireret plade og spiller i denne forbindelse deres første koncert på Roskilde Festival i 10 år.


Arcade Fire får følgeskab den britiske synthpop-duo, Erasure, samt Solange, der for nylig strøg til tops på den amerikanske Billboard-hitliste med det storroste album ”A Seat At The Table”. Derudover er franske Justice, som netop har udgivet albummet "Woman", klar til at indtage festivalscenen, ligesom punkrockbandet Blink-182 giver deres første koncert nogensinde på dansk grund.

Læs et helt nyt GAFFA-interview med Justice: "Følelser er bare cheesy for de fleste"

Programchef Anders Wahrén udtaler følgende om dagens offentliggørelser:


"Arcade Fire tilhører på mange måder en ny generation af stilskabere, og siden de spillede hos os for 10 år siden, er deres ambitioner og massive popularitet bestemt ikke blevet mindre. Så vi ser frem til en fuldstændigt storladen og overvældende oplevelse på Orange Scene i 2017. Vi har nu afsløret knap en fjerdedel af næste års program, og ud over at lægge scene til de store fællesskabsoplevelser med navne som Arcade Fire og Foo Fighters har vi et stort fokus på at pege frem mod nye uudforskede territorier og spotte morgendagens stjerner. Og med aktuelle og grænsesøgende kunstnere som Black String fra Sydkorea, Blood Command fra Norge og amerikanske Solange blandt dagens offentliggørelser er vi godt på vej til at sammensætte et program, som nok skal pirre de mest nysgerrige musikelskere.”

Det forløbige lineup ser nu ud som følgende:

Arcade Fire (CA)
Blink-182 (US)
Justice (FR)
Erasure (UK)
Solange (US)
The Lumineers (US)
Warpaint (US)
BCUC (ZA)
Black String (KR)
Blood Command (NO)
Cashmere Cat (NO)
Jagwar Ma (AU)
Kellermensch (DK)
Kevin Morby (US)
Margo Price (US)
Kano (UK)
Møme (FR)
Neurosis (US)
Princess Nokia (US)
Red Fang (US)
Svin (DK)
Vanishing Twin (UK)
Viagra Boys (SE)
Wiki (US)


Næste års Roskilde Festival finder sted fra lørdag den 24. juni til lørdag den 1. juli 2017.

ANNONCE