Nyhed

Gone Is Gone, bestående af medlemmer fra Mastodon og Queens of the Stone Age, udgiver ny video

Rockkvartetten udgav i juli deres første ep, og nu kan fans af den hårdere rockgenre glæde sig til et fuldt studiealbum.

Den eksperimenterende rock-supergruppe Gone Is Gone er klar med en ny, kunstnerisk tekstvideo til førstesinglen "Sentient", som vil være at finde på deres kommende debutalbum.

Gone Is Gone består af trommeslager Tony Hajjar (At the Drive-In), sanger og bassist Troy Sanders (Mastodon), guitarist Troy Van Leeuwen (Queens of the Stone Age) og guitarist og keyboardspiller Mike Zarin.

I første halvdel af den dragende video fremvises smukke, kunstneriske landskabsbilleder, som lægger sig i forlængelse af den hypnotiserende, rolige lyd. Anden del af sangen rummer tungere instrumentbrug, og det visuelle følger med, idet der skiftes over til billeder af ild og vulkanudbrud. Særligt første del af nummeret illustrerer tydeligt, at gruppens medlemmer tidligere har arbejdet med filmsoundtracks og musik til videospil.

Det var trommeslageren Tony Hajjar, der i sin tid tog initiativ til projektet. Han har tidligere arbejdet sammen med Mike Zarin på adskillige film- og videospilsoundtracks, men i 2012 besluttede de to musikere, at en af deres kompositioner krævede et fuldt band. I den sammenhæng hev de fat i vennen og guitaristen Troy Van Leeuwen, men manglede stadig en forsanger.

"Når vi overvejede sangere, kom vi på nogle stykker, men Troy Sanders' stemme og nærvær blev ved med at krybe sig ind i vores samtaler", fortæller Hajjar til Rolling Stone. "Både Troy og jeg havde altid talt om at lave noget sammen, så det var en nem forbindelse. Sanders fløj ind og sang på nogle demoer af færdig musik, og så gik det derfra."

Den 8. juli udgav kvartetten deres første ep, som bestod af otte sange. Deres kommende og første studiealbum med titlen "Echolocation" udkommer den 6. januar 2017.

Selvom de fire herrer har engageret sig i det nye projekt, har de alle ved siden af Gone Is Gone andre musikalske beskæftigelser:

"Gone Is Gone er et projekt, som kan eksistere, selv når vi arbejder på vores andre ting", fortæller Troy Hajjar, og Troy Sanders tilføjer: "Stemningen har fra dag ét været meget terapeutisk og forfriskende for mig. Kemien var der øjeblikkeligt. Jeg kan kun hengive mig til noget, der giver mig rent tilbage, og vi er allesammen i det her af de rigtige årsager."

Lyt til det nye nummer "Sentient" øverst i artiklen.

 

ANNONCE