Nyhed

Roskilde Festival offentliggør de første 14 navne

Se hvilke kunstnere, du kan glæde dig til på næste års Roskilde Festival.

Nedtællingen til årets Roskilde Festival er i gang. Om otte måneder åbnes portene til den 47. festival. Allerede nu løfter Roksilde Festival sløret for de 14 første navne ud af de i alt cirka 175 navne på årets festival-program. 

I år kan du blandt andet glæde dig til at opleve den danske musiker, sangskriver og producer Trentemøller, der i øjeblikket er aktuel med sit fjerde studiealbum "Fixion". Trentemøllers mørke, dystopiske elektronika skal traktere et aften-show på Arena-scenen efter to tidligere koncerter på Orange Scene. Koncerten bliver hans eneste festival-koncert på dansk jord næste sommer.

Trentemøller får følgeskab af mere fra den elektroniske muld. Direkte fra Berlins klubscene kommer festmaskinerne Moderat og Modeselektor, der har to fælles medlemmer (Moderat er et samarbejde mellem Sascha Ring alias Apparat og Modeselektor alias Gernot Bronsert og Sebastian Szary) og for første gang nogensinde vil gå på scenen sammen for at omdanne Orange Scene til en svedende elektronisk natklub med masser af lyd, visuals og laserlys.


I den mere melankolske ende af skalaen vil du også kunne opleve en hel del eftertænksom indie-rock og eksperimentalpop, fra blandt andet amerikanske Angel Olsen, norske Jenny Hval og danske Marching Church.

Også til Roskilde Festivals mange hiphop-fans er der godt nyt, for dyrskuepladsen i Roskilde får til sommer også besøg af den amerikanske rapper G-Eazy, der spillede en anmelderrost koncert på festivalen i 2015, hvor han for i øvrigt lovede, at han ville komme tilbage hvert eneste år, indtil han døde. 

De i alt 14 navne, der nu er offentliggjort til årets Roskilde Festival 2017, er:


MODERAT/MODESELEKTOR (DE)
TRENTEMØLLER (DK)
AFENGINN (DK)
ANGEL OLSEN (US)
G-EAZY (US)
67 (UK)
GANGLY (IS)
HIEROGLYPHIC BEING (US)
JENNY HVAL (NO)
MARCHING CHURCH (DK)
MATS GUSTAFSSON'S NU ENSEMBLE ”HIDROS ZAP” (INT)
OF MICE & MEN (US)
PIG DESTROYER (US)
ROMPERAYO (CO)

Programchef Anders Wahrén siger om dagens offentliggørelser:

– De 14 første navne spænder fra højaktuelle kunstnere som Angel Olsen og Jenny Hval og markante stilskabere som Pig Destroyer, som meget sjældent spiller på vores breddegrader. Roskilde Festival handler på mange måder om at gå på opdagelse mellem stilarterne og de musikalske fællesskaber, så selvom vi fortsat har til gode at offentliggøre over 160 navne, bliver næste års festival med sikkerhed et sted, hvor man igen kan møde al den musik, som man ikke vidste, at man elskede.

Cirka 175 navne spiller til næste års Roskilde Festival, der finder sted fra lørdag 24. juni til lørdag 1. juli 2017. Billetter sættes til salg den 15. november. 

Du kan løbende holde dig opdateret med Roskilde Festivals musik via GAFFA.dk's playliste på Sportify og Apple Music. 


 

 
ANNONCE