Nyhed

Video: Bassisten Cliff Williams fortæller om sin afsked med AC/DC

I et nyt interview til bandets egen YouTube-kanal beretter bassisten om sit tilbagetog fra musikken

Tilbage i juni kunne vi fortælle, at bassisten i det australske rockband AC/DC ville indstille karrieren efter bandets "Rock Or Bust World Tour". Dette fortæller Cliff Williams nu om i en ny video.

"Det er tid for mig at trække mig tilbage, det er det bare." Så kontant er meldingen i interviewet, Williams har givet til rockgruppens egen YouTube-kanal i forbindelse med gårsdagens turnéafslutning i Philadelphia. Williams siger, at hans beslutning ikke skyldes den forandring, bandet har været igennem med afgangene af de tidlige medlemmer Malcolm Young, Brian Johnson og Phil Rudd – han mener bare, hans tid til at stoppe er kommet. Han påpeger i interviewet, at han er stolt og glad over det, han har opnået, men at han nu også glæder sig til at komme lidt væk fra det hele og bruge tid med familien.

Du kan se interviewet herover.


66-årige Williams har været en del af det australske rockband siden 1977, fire år efter dannelsen. I forvejen er guitarist Angus Young det eneste originale medlem tilbage, efter at rytmeguitarist og bror, Malcolm Young, i 2014 måtte stoppe i bandet på grund af helbredsproblemer. Trommeslager Phil Rudd, der kom med i bandet i 1975, gik ud i 1983 og vendte tilbage i 1994, endte i 2015 i retten for at være kommet med dødstrusler og være i besiddelse af narkotika og måtte derfor tage afsked med bandet.

Det sidste søm i kisten for mange var, da forsanger Brian Johnson (der kom med i 1980 efter Bon Scotts død samme år) fik at vide af lægerne, at han skulle holde op med at turnere med øjeblikkelig virkning tidligere i år, hvilket resulterede i, at Guns N 'Roses-sanger Axl Rose trådte ind som frontfigur under bandets koncerter i Europa denne sommer.

I forbindelse med AC/DC’s tour rundt i Europa denne sommer kom de forbi Ceres Park i Aarhus tilbage i juni. Her gav de, i følge GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzales, en koncert der smed hele fem stjerner af sig og med ordrerne: "Iført en djævlerød skoleuniform duckwalker Angus og hans guitar sig lige ind i hjertekulen på publikum, og så er der ellers dømt uforfalsket rock og rul, som vor far lavede den fra et toptunet band, der langt fra virker som om, de nærmer sig pensionsalderen, trods den seneste tids mandfald". 


Du kan læse anmeldelsen fra koncerten i Ceres Park her.

 

ANNONCE