Nyhed

Nyt koncept på Grim Fest – festivalen kan ikke give underskud og melder snart udsolgt

Du skal holde dig til, hvis du vil have billetter til Danmarks Grimmeste Festival

Konceptet bag Grim Fest er ændret markant i år. Festivalen blev startet i 2004 af fire venner fra Skive, som ville holde en ”lille” hyggelig havefest i baghaven på en gård i Brabrand. Der kom 500 mennesker, og der var 28 bands på programmet.

Indtil nu har festivalen haft omkring 400 bands og 25.000 festival-gængere på besøg i baghaven. Mange kan genkende hinanden, og der bliver støttet op om festivalen, men i 2014 havde festivalen et grimt år, rent økonomisk, hvor festivalen endte med at modtage støtte fra NorthSide som mente, at Grim Fest altså kan noget helt særligt og bevaringsværdigt. 

Dette samarbejde stod på i 2014, 2015 og 2016, hvor fokus var på at få nogle lidt større navne på og hvor der blev skåret ind til benet og gøre det hele lidt mere professionelt. Det viste sig, at det at føre an med et hovednavn, som skal bære en festival, ikke passer på Grim Fest. Aage Stokholm fortæller, at stemningen de tre år var supergod, men at der var mange stressende elementer i at køre tingene på den måde hvilket "bare ikke føltes 100 % rigtigt."


Han fortæller også: – Jeg fik bolden tilbage, og så kunne jeg gøre med den, hvad jeg ville. Jeg kunne vælge at lægge det hele ned, men det var jeg bare ikke klar til.

Her i 2017 bliver der igen sat fokus på de værdier, som Grim Fest står for: upcoming bands, den nye musik og den gode kvalitet på alt hele vejen igennem. Også lave billetpriser og lave barpriser, så man kan nyde musikken uden overvejende at skulle tænke på ølpriserne, fortæller Aage Stokholm, manden bag Grim Fest, i nedenstående video.

Aage Stockholm fortæller videre til GAFFA: – Det, der er tydeligt i år, er at vi er helt åbne og ærlige omkring, hvordan festvalen er funderet. I stedet for at gå ud, som alle andre festivaler, med en headliner, vil vi prøve at arbejde om et værdisæt, hvor vi støtter upcoming musik.


Han uddyber: – Det er vigtigt for mig, at publikum forstår, at det har været vigtigt for mig at vide, hvor mange gæster der kommer i god tid. Det, der så er helt vildt positivt, og som virkelig er kommet bag på mig, er at jeg har lavet hele programmet for i år alene på basis af, at kunstnerne bare gerne vil komme og spille og støtte konceptet. De små arrangører står over for to valg, enten ender de med at brænde ud, fordi de har ofret for meget hjerteblod og ellers er de tvunget til at vokse, så man kan begynde at hive økonomi hjem på det – begge ting ender ud i, at drømmen og værdierne bag dør."

Den nye model for Grim Fest er altså en økonomisk model, som sikre, at festivalen ikke kan lave underskud – musikerne bliver nemlig betalt i forhold til, hvor mange billetter der bliver solgt. Aage Stokholm opfordrer mindre arrangører, som Grim Fest, at tage konceptet til sig. Men det betyder også, at man som publikum og festivaldeltager skal ud at tage et valg om, hvilken festival de gerne vil med til.

Hvis du vil have en billet, skal du i gang, billetsalget slutter nemlig om 11 dage, den 1. maj. Og der bliver ikke solgt billetter i døren.


Indtil videre er blandt andre følgende kunstnere offentliggjort på line-up til årets grimmeste festival:

Go Go Berlin, De Danske Hyrder, Farveblind, Jonah Blacksmith, Analogik, Blondage, Dør nr. 13, Hush Forever, Mzungu Kichaa, Robudo, Ryan, The Chairman, Von Dü, Vores AllesammensJærv og mange flere skal være med til at gøre festivalen til den grimmeste oplevelse.

Grim Fest løber af stablen den 4.-5. august.


Se en lille video, hvor manden bag Grim Fest, Aage Stokholm, fortæller om festivalens værdier.

ANNONCE