Nyhed

Ny video og single med True Nord – med medlemmer af Black Rebel Motorcycle Club og Shout Out Louds

GAFFA.dk – alt om musik

True Nord alias Kristian Riis og René Thalund, især kendt som henholdsvis guitarist og keyboardspiller i Nephew, er klar med en ny single, "Feels So Nice". Her får de selskab af medlemmer af amerikanske Black Rebel Motorcycle Club, svenske Shout Out Louds og danske Kites and Komets og Rusty Trombones. Hør sangen og se den actionmættede video nedenfor.

Et hus i Malibu i Californien skabte rammerne for tilblivelsen af "Feels So Nice". Nummeret var det første spadestik til det, der skulle blive til True Nord. På sangen har Kristian Riis og René Thalund skabt rammerne for et musikalsk møde mellem Adam Olenius, vokalist i Shout Out Louds, Leah Shapiro, den danske trommeslager i Black Rebel Motorcycle Club, Mikael Lavdal, sangskriver i Kites and Komets og Thomas Edinger, medlem af blæsergruppen The Rusty Trombones, kendt fra blandt andre Lukas Graham.

Riis og Thalund præsenterede for første gang deres idéer for Adam Olenius i et hus i Malibu i 2015.
Olenius er en gammel ven, de første gang mødte under en dobbeltkoncert med Nephew og Shout Oud Louds i KB Hallen tilbage i 2007. Adskillige år senere sad de nu sammen over en instrumental version af det, der ikke skulle være en ny Nephew-sang, men starten på den nye, internationalt funderede bandkonstellation True Nord, med Kristian Riis og René Thalund i spidsen.

De to gamle bandkammerater var rejst langt væk fra vante rammer og sad nu med en laptop og en mikrofon foran Olenius.

“Kristian og jeg havde medbragt en instrumental form, som i store træk er uændret. Vi sad en eftermiddag sammen med Adam. Processen er meget den at hjælpe hinanden med at holde fast i de ideer, som får nummeret til at stikke ud. Adam var tæt på at forkaste det lidt skæve vokalhook, men vi syntes, det var fedt. Vi udviklede sammen tekstmodellen, som handler om, at hvis man er forelsket, kan verden ramle om én, uden det betyder noget,” fortæller René Thalund.

Debutalbummet "+N" udkommer efteråret 2017.


True Nord debuterede i april 2017 med singlen "It's Not About Forever" med Mathias Bertelsen fra The Entrepreneurs på leadvokal. I maj gav de debutkoncert til Spot Festival, og de giver deres anden liveoptræden den 26. august på Natbar på Bremen Teater.

GAFFAs anmelder Kristian Pedersen tildelte Spot-koncerten fire stjerner og konkluderede: "True Nord efterlader indtrykket af et stadigt søgende projekt, der vil ud og afsøge og opsnuse. Det har de været med deres verdensrundrejse og laptoppen under armen, og det er de også stadig på scenen. Et på mange måder skønt sammensurium af eksperimenter og kompromisløshed. De bedste steder kan René Thalund og Kristian Riis med rette strække pegefingre og knyttede hænder op i luften. True Nord er ikke bare dem fra Nephew." Læs hele anmeldelsen her.

Se den højdramatiske video til "Feels So Nice":

ANNONCE