Nyhed

Aarhus-festen Gløgglich klar med programmet

GAFFA.dk – alt om musik

For 17. gang kan en række driftige festarrangører i Aarhus præsentere den såkaldte Gløgglich Homecoming Fest, traditionen tro på Train og Kupé 22. december. Nu er programmet klar, og det består af Bikstok Røgsystem, Marvelous Mosell og KarriereKanonen-vinderen Moody samt en række dj's.

Bikstok, dengang kendt som Bikstok Bøgsystem, brød massivt igennem i 2005 med deres debutalbum ”Over stok og sten” og hits som "Cigar" og "Fabrik". De tre medlemmer Blæs Bukki, Eaggerman og Pharfar var nogle af de første til at give den jamaicanske dancehall-musik et dansksproget univers, og det gjorde de med stor humor, sproglig opfindsomhed og musikalitet. Dermed banede de vejen for senere danske dancehall-navne som Klumben, Raske Penge, TopGunn med flere.

Allerede året efter debutalbummet gik medlemmerne dog hver til sit og helligede sig andre projekter som Malk de Koijn, EaggerStunn og producerarbejde, men de vendte i 2013 tilbage med singlen "Delirium" og i 2015 ep'en Uranium, og nu er de så samlet igen – og kan også opleves live med nye sange i 2018.

I oktober udgav Marvelous Mosell (billedet) sit debutalbum Magisk, Mytisk, Mageløs. Et album, som udkom hele fem år efter, at Mosell begyndte at lægge videoer på YouTube med sine humoristiske, 80'er-inspirerede rapnumre som "Robin Rubin solgte crack-kokain", "Den bedste danser" og "Jeg var blevet syg og ku' li' det". Siden er hans popularitet støt vokset med løbende nye sange og en lang række koncerter, begge dele i selskab med Mosells faste dj Tue Track, også kendt fra Malk de Koijn. I november og december har Mosell og Tue Track spillet for udsolgte huse over hele landet, og han pryder forsiden af GAFFAs decembernummer.Sangerinden og produceren Moody med det borgerlige navn Josefine Moody vandt i august talentkonkurrencen KarriereKanonen, og hun beskrev i den forbindelse sin musik således over for GAFFA:

– Det er en blanding af pop, r&b og elektronisk musik, med personlige tekster om for eksempel at komme sig over et breakup. Jeg har i øvrigt kun lavet musik i et år. Jeg tænker ikke så meget over genrer, men laver musik i de udtryksformer, der rammer mig.

Dette efterår har Moody udgivet sine to første singler, "Karma" og "Taboo", og der er meget mere på vej.Gløgglich byder også på en stribe dj's. På Train blændes der op for bas, dancehall, hiphop og dansehits.
På Kupé er stilen med arrangørernes ord "dirty, rocket og elektronisk – mixet med skæve hits og decideret porno på dansegulvet".

Dj's:
- Culture Works dk's
- Clean Grillz
- Bang Bang
- DJ team STØJ feat John Fogde og Jesper Hvam
- Rasmus Schack
- Gunvad
- Amin Safari

ANNONCE