Nyhed

Disse musiknavne googlede danskerne mest i 2017

GAFFA.dk – alt om musik

Traditionen tro vrimler det på denne tid af året med lister over årets største succeser, og nu har Google så offentliggjort en række hitlister over de mest søgte ord, personer og spørgsmål i 2017 på den danske Google-side.

Hele to musiknavne er med i Googles oversigt over de 10 mest populære søgninger i 2017, nemlig Ed Sheeran og den norske teenagepopduo Marcus og Martinus (billedet), som ligger henholdsvis nummer 7 og 8 på listen. Den nyåbnede Royal Arena er nummer 5, og listen toppes af genindspilningen af den amerikanske gyserfilm It.

Listen over de mest googlede danske personer rummer også to musikere, nemlig Søren Huss som nummer 4 og Caroline Henderson på en syvendeplads. Begge har i øvrigt været med i TV2's Toppen af Poppen-serie dette efterår. Den afdøde forfatter Maria Gerhardt, tidligere kendt som dj'en Djuna Barnes, ligger nummer 9, mens fritidsmusikeren Prins Henrik, der i 2013 udgav en single med Michael Learns to Rock, er nummer 3, dog næppe på grund af sine musikalske meritter. På førstepladsen finder man den drabssigtede ubådskaptajn Peter Madsen.

Listen over de mest googlede udenlandske personer toppes af en musiker, nemlig Ed Sheeran, og i top 10 finder man yderligere tre musikere, der i øvrigt alle er afgået ved døden i 2017, nemlig Chris Cornell (nummer 3), Linkin Park-sanger Chester Bennington (nummer 8) og Tom Petty (nummer 9).

Oversigten over de mest googlede spørgsmål byder på et musikrelateret spørgsmål på en ottendeplads, nemlig "Hvad betyder despacito?" med en reference til Luis Fonsi og Daddy Yankees kæmpehit "Despacito" (svaret er i øvrigt "langsomt"). Listen toppes af spørgsmålet "Hvem skal jeg stemme på?", mens spørgsmålet "Er jorden flad?" noget overraskende også har fundet vej til top 10, på en sjetteplads. Måske er der også her en musikforbindelse, idet rapperen B.o.B. i 2017 satte sig for at bevise, at jorden er flad.

Listen over de mest populære søgninger inden for kunst og underholdning har Marcus og Martinus som nummer 4 efterfulgt af "Despacito" (nummer 5), Metallica (nummer 6) og musicalfilmen La La Land (nummer 9).

Se listerne nedenfor.

 

Mest populære søgninger på Google.dk:

1. It

2. Skam

3. Fidget spinner

4. Matador

5. Royal Arena

6. iPhone 8

7. Ed Sheeran

8. Marcus og Martinus

9. VM-håndbold

10. Peter Madsen

 

Mest googlede danskere:

1. Peter Madsen

2. Caroline Wozniacki

3. Prins Henrik

4. Søren Huss

5. Christian Eriksen

6. Lise Nørgaard

7. Caroline Henderson

8. Nadia Nadim

9. Maria Gerhardt

10. Gina Jaqueline

 

Mest googlede udenlandske personer:

1. Ed Sheeran

2. Kim Wall

3. Chris Cornell

4. Kronprinsesse Victoria

5. Kevin Spacey

6. Roger Moore

7. Hugh Hefner

8. Chester Bennington

9. Tom Petty

10. Harvey Weinstein

 

Mest googlede spørgsmål:

1. Hvem skal jeg stemme på?

2. Hvordan bliver vejret?

3. Hvordan laver man slim?

4. Vild med dans hvem røg ud?

5. Hvornår spiller Caroline?

6. Er jorden flad?

7. Hvad er stråling?

8. Hvad betyder despacito?

9. Hvor meget forbræder man?

10. Hvonår kommer iPhone 8?

 

Mest googlede personer og fænomener inden for kunst og underholdning:

1. It

2. Skam

3. Matador

4. Marcus og Martinus

5. Despacito

6. Metallica

7. Fuld plade

8. Dunkirk

9. La La Land

10. 13 Reasons Why

ANNONCE