Nyhed

Engelsk telefonrådgivning vil hjælpe musikere med psykiske problemer

GAFFA.dk – alt om musik

En ny engelsk telefonrådgivning er blevet oprettet for at hjælpe musikere og musikbranchefolk med psykiske problemer.

Telefonrådgivningen er blevet oprettet af organisationen Help Musicians UK, som hjælper musikere, der har problemer, herunder både fysisk og psykisk sygdom. Efter den depressionsramte Linkin Park-sanger Chester Benningtons (billedet) selvmord i juli igangsatte organisationen den såkaldte Music Minds Matter-kampagne, og det er denne kampagne, som telefonrådgivningen nu er en udløber af.

Rådgivningen gælder både musikere og musikbranchefolk, eksempelvis medarbejdere på managementer, bookingbureauer og pladeselskaber samt tourcrew. Man kan ringe gratis på 00 44 808 802 8008 døgnet rundt for at få rådgivning.


Help Musicians UK oplevede sidste år en stigning i henvendelser på 22 procent. En undersøgelse, organisationen foretog i 2016 blandt mere end 2000 professionelle musikere viste i øvrigt, at 71 procent af de adspurgte havde oplevet angst, og 68,5 havde oplevet depression.

Organisationen er finansieret via donationer og har dronning Elizabeth som protektor.

Også den tidligere Soundgarden- og Audioslave-sanger Chris Cornell begik selvmord i 2017 efter at være plaget af depressioner. Rapperen Lil Peep, der også kæmpede med de indre dæmoner, døde 15. november af en overdosis af det angstdæmpende middel Xanax, bare 21 år. Om der var tale om et uheld eller et selvmord er dog uvist.


 

ANNONCE