Nyhed

Frost Festival klar med flere kunstnere – og klassisk koncert

GAFFA.dk – alt om musik

Frost Festival er klar med de sidste offentliggørelser for i år, og festivalen byder denne gang på Pernille Rosendahl, den tidligere Kashmir-keyboardspiller Henrik Lindstrand og festivalens første klassiske koncert nogensinde, når Danmarks Underholdningsorkester spiller et særligt udvalgt Mozart-repertoire.

Pernille Rosendahl og Henrik Lindstrand giver hver sin koncert i forhallen på Thorvaldsens Museum henholdsvis 7. og 8. februar, mens Danmarks Underholdningsorkester – tidligere kendt som DR's Underholdningsorkester – spiller et særligt udvalgt Mozart-repertoire under titlen "Mozart i Midten" den 20. februar i Idrætshuset ved Østerbro Stadion.

Pernille Rosendahl (billedet) brød igennem i 2001 som en del af indiepopgruppen Swan Lee. Efter to succesfulde plader i 2001 og 2004 gik gruppen i opløsning, og Rosendahl dannede sammen med sin daværende private partner Johan Wohlert – der kort forinden havde forladt Mew – rockduoen The Storm, som udsendte tre album i årene 2008-2011. Herefter blev også denne gruppe lagt på hylden, Wohlert vendte tilbage til Mew, og i 2016 udsendte Rosendahl sit første soloalbum, det afdæmpede og anmelderroste Dark Bird.

Pernille Rosendahl siger: “At skulle spille en koncert på Thorvaldsens Museum er for mig en drøm, der går i opfyldelse. Siden udgivelsen af ‘Dark Bird’ har jeg gjort en dyd ud af at give mit publikum anderledes koncertoplevelser, når de kom ud for at opleve musikken live. Koncerten for Frost Festival på Thorvaldsen bliver ingen undtagelse. Jeg har gået en tur igennem samlingen for at blive inspireret til denne særlige aften, og glæder mig til at spille en intim koncert i de unikke rum. Måske med en overraskelse eller to.”

Svenske Henrik Lindstrand har været bosat i Danmark i 20 år og er bedst kendt fra sin tid som keyboardspiller og lejlighedsvis guitarist i nu hedengangne Kashmir, men har også arbejdet i adskillige år som filmkomponist og som soloartist. Dette efterår udgav han sit første soloalbum, Leken, der er præget af lavmælte klaverkompostioner med inspiration fra Nils Frahm og landsmanden Jan Johansson.


p>Med koncerten “Mozart i Midten” præsenterer Frost Festival for første gang en regulær klassisk koncert.
Danmarks Underholdningsorkester spiller et bredt udvalg af Mozarts værker, hvor især de
tidlige værker er på programmet sammensat med udvalgte kompositioner fra senere perioder og arier sunget af sopranen Sibylle Glosted, vinder af blandt andet Reumerts Talentpris 2017.


Om koncerten fortæller direktør for Frost Festival, Mikael Pass:

“På Team Frost er vi svært tilfredse med at kunne tilføje Mozart på listen over Frost-artister sammen med blandt andet Joanna Newsom, Nils Frahm, Connan Mockasin og Modeselektor. At opleve klassisk musik fremført live er en fantastisk oplevelse, som jeg selv elsker. Men det kan også være en svær musikalsk verden at bevæge sig ind i, og vi har på fornemmelsen, at mange blandt det trofaste Frost-publikum alt for sjældent får den treat. Med ‘Mozart i Midten’ bliver publikum ikke alene forkælet med nøje udvalgte smagsprøver på mesterens værker - de får også en unik mulighed for at opleve musikken iscenesat med et skræddersyet lysdesign i en gammel arkitektonisk perle i København." 


ANNONCE