Nyhed

Clemens om Fredagsrock: Jeg vil høre the original gangster, Johnny Madsen!

Der er dømt 90'er-hiphopnostalgi, når Clemens og House of Pain teamer op til Fredagsrock i Tivoli

I anledningen af at Fredagsrock fejrer 20 års jubilæum inviterede Tivoli til pressemøde og eksklusive koncerter på toppen af Tivoli Hotellet. Her blev årets program offentliggjort med navne som Erykah Badu, Lil Wayne, The Savage Rose og TV-2.

En anden der lige har fejret 20 års jubilæum er Clemens, der netop har afsluttet en fejende flot turné, hvor hans debutalbum fra 1997, "Regnskabets Time", blev fremført i fuld længde landet over. Med en genfunden passion for 90'er-hiphoppen er det derfor meget passende, at Clemens i Tivoli får lov at teame op med House of Pain til en hiphop-aften, der nok skal gå over i hiphophistorien. Men faktisk er det en helt anden, Clemens ser som the original gangster på årets program til Fredagsrock. 

Du skal spille sammen med House of Pain. Hvordan er den konstellation opstået? 
- Det er Tivolis idé. Det passer perfekt for os. Jeg har hørte House of Pain, da jeg var teenager og skulle forfølge drømmen. Og så er jeg selv i gang med denne her tilbageskuende sag for tiden, hvor jeg spiller jubilæumskoncerter for min debut, Regnskabets Time. Jeg tror, kombinationen af os to vil kunne trække mange af de gamle drenge en tur i Tivoli. Havde det kun været mig, kunne man måske komme med undskyldningen om, at sønnen er syg og blive hjemme. Hvis det kun var House of Pain var det måske datteren. Nu kommer vi begge to, så er der ingen undskyldning for alle stoddere, der hørte hiphop i 90'erne. 


Er det simpelthen Regnskabets Time-Clemens vi får lov at opleve i Tivoli?
- Det er samme pakke og det er i samme ånd. Det er ikke helt det samme show, det er mere kompakt. Jeg skal ikke ind og synge Toppen Af Poppen-numre i denne omgang, som GAFFA ellers var så søde at efterlyse, haha! 

Hvad kunne du godt selv tænke dig at opleve fra årets program? 
- Jeg vil selvfølgelig gerne se Erykah Badu og Lil Wayne. Jeg har Årskort til mig og sønnen og bor lige ovre på den anden side af broen på Islands Brygge, så det er nemt at tage herover. Phlake og Chinah tror jeg også bliver en fed aften. Zapp Zapp og Danseorkesteret kunne også være show. Mine drenge Yo Akim og Phase 5 har jo produceret den første Zapp Zapp-plade, og deres funk-ting er jo bare en anden side af vores musik. Og så, hvis båndoptageren er slukket, vil jeg jo virkelig gerne høre the original gangster, Johnny Madsen!

Jammen Clemens, båndoptageren er aldrig slukket. Hvad er dit forhold til Tivoli ellers? 
- Jeg har spillet i Tivoli en del gange, men den eneste solokoncert var, da jeg spillede i 1999 i forbindelse med albummet Den Anden Verden. Jeg var derinde med Suspekt-drengene og så videre. Der kan jeg huske at jeg havde oplevelsen af, at nu var vi sgu ankommet til de professionelles rækker. Jeg så det som større end fx da jeg spillede til Danish Music Award dengang. Jeg har jo været i Tivoli fra barnsben og altid set det som et af sommerferiens højdepunkter, når man kom til København. Det er jo vildt at kunne være med til at give den samme oplevelse til publikum.


Jeg kan i øvrigt huske, at senere samme aften spillede jeg på Tivolis jazzhouse, hvor jeg freestylede i en time. Jeg var helt høj på endorfinerne og delte champagne ud til alle pigerne. Jeg havde bare lige glemt min kæreste, der stod ovre i siden, så hun var sur på mig en hel uge, haha.    

Clemens spiller med House of Pain til Fredagsrock i Tivoli den 7. juli. Hele programmet er som følger: 

14. april: Gulddreng + Page Four
21. april: Joey Moe
28. april: WhoMadeWho + bob hund (S)
5. maj: Infernal + Kongsted
12. maj: Johnny Madsen
19. maj: Kato + TooManyLeftHands
26. maj. Medina
2. juni: Beth Hart (US)
9. juni: Chic feat. Nile Rodgers (US)
16. juni: Zapp Zapp + Danseorkestret
23. juni: Gnags
30. juni: Brian Wilson performing "Pet Sounds" (US)
7. juli: House of Pain (US) + Clemens
14. juli: Erykah Badu (US)
21. juli: Mads Langer
28. juli: Rasmus Walter + NOAH
4. august: Burhan G
11. august: Lil Wayne (US)
18. august: Phlake + Chinah
25. august: 5 Seconds of Summer (AUS)
1. september: Karl William + Saveus
8. september: TV-2
15. september: The Savage Rose & Tivoli Copenhagen Phil
22. september: Afsløres senere.


ANNONCE