Nyhed

TOM and his Computer varmer op for Trentemøller – se hans flotte video med et psykedelisk twist

Vi har talt med den danske elektronikamusiker, der blandt andet kendes fra Lulu Rouge

Den danske elektronikamusiker Thomas Bertelsen, bedre kendt under navnet TOM and his Computer, er aktuel med ep'en "Playing in the Night" og den stemningsfulde video til singlen "Eighty Four" med sangerinden og sangskriveren Roxy Jules på vokal. Ep'en er ligesom sidste års forgænger, "Small Disasters EP", udgivet af Trentemøller på dennes selskab, In My Room.

TOM and his Computer er desuden opvarmning på anden del af Trentemøllers Europaturné, der begynder 23. februar i Hamburg, bringer ham til to forlængst udsolgte koncerter på Loppen og i Store Vega 24. og 25. februar og slutter 4. marts i Helsinki. TOM varmer dog kun op på Loppen, mens sangerinden, sangskriveren og guitaristen ML Buch er support i Vega.

Vi har stillet TOM – via hans computer – en stribe spørgsmål om den nye video, ep og turné. Se den smukke video til "Eighty Four" nederst.

Hvad kan du fortælle om videoen til "Eighty Four"?

– Videoen er skabt af Marco Stoltze & 73Collective, som er et kollektiv bestående af unge og vilde filmproducere. Vi har længe talt om at lave noget sammen, og Marco havde en idé om at lave en video, hvor der indgik en slags dans eller ritualer. Jeg er generelt ret bange for dans i videoer, men jeg syntes, det lykkes at lave en meget stemningsfuld video med et psykedelisk twist og en lille historie, som kan fortolkes på flere forskellige måder. 

Hvad med teksten til sangen "Eighty Four", hvad kan du fortælle om den? Vel vidende, at det er Roxy Jules, der har skrevet den.

– Teksten er inspireret af arbejdstitlen “84” som var det nummeret hed, da jeg sendte det til Roxy Jules. Hun valgte så at tage udgangspunt i titlen, som egentlig kommer af, at nummeret kører 84 beats per minute. Men det er netop det, der er det fede nogle gange, at noget som naivt som et tal kan give inspiration til en hel sang. “Eighty Four” er et abstrakt begreb, og derfor kan man selv tillægge det hvilken som helst mening. Og det kan jeg godt lide. 

Kan du fortælle lidt om de musikalske inspirationskilder til din nye ep?

– Jeg har lyttet meget til den nye plade fra Exploded Views. Og så er jeg er også fuldstændig faldet for den gamle Exotic-genre fra 1950’erne igen – ikke at det kan høres på pladen – men ellers er det mere stemninger og lyde der er inspirationen fremfor andre bands.

Du skal varme op for Trentemøller, blandt andet i Danmark. Hvad kan vi forvente af dit opvarmningssæt? Og kommer der live-vokal på ligesom hos Trentemøller?

– Både stille, lyttevenlige ting og uptempo beats og støj. Jeg forsøger at skabe en rejse i lyd. Jeg spiller alene, da jeg synes, at det nemt kan falde til jorden at stå en med enkelt sanger og så min computer. Det kan blive lidt provins-dj-agtigt. Jeg tror, at jeg skal have mindst to-tre mand med på scenen, før end jeg tager springet og medbringer en sanger. Det må komme hen ad vejen. 

Du udkommer på Trentemøllers pladeselskab In My Room, du spiller elektronisk musik med en melankolsk undertone, og en kølig kvindevokal er ligesom hos ham en markant del af dit udtryk, i hvert fald på denne ep. Hvordan synes du selv, du adskiller dig fra Trentemøller?

– Trentemøller og jeg har jo været musikalske sparringspartnere i over 20 år, så det er kun naturligt, at der vil være visse referencer og elementer, der går igen i vores musik. Dog vil jeg nok mene, at min musik er mere monoton og lo-fi agtig i forhold til hans. Forskellene ligger bestemt også i valg af lyde og melodier.

Du har en fortid i blandt andet Lulu Rouge. Er I stoppet, eller holder I bare pause?

– Lulu Rouge er ikke stoppet, men vi holder en velfortjent pause på ubestemt tid. Vi spiller dog stadigvæk nogle dj-jobs engang imellem – for det meste i udlandet. 

 

 

 

ANNONCE