Nyhed

Phonofile Nordic Music Prize offentliggør dette års nominerede

Den nordiske musikpris skal endnu engang uddeles, og i år har tre danske navne fundet frem til nomineringslisten.

Den veletablerede skandinaviske prisuddeling Phonofile Nordic Music Prize har offentliggjort de 12 nominerede til årets prisuddeling, der blandt andet inkluderer tre danske navne, nemlig Bisse (billedet), CTM og Værket. Prisen vil blive offentliggjort og uddelt under den norske festival By:Larm i Oslo den 2. til 4. marts.

Nomineringerne er blevet udvalgt af en nordisk jury, som består af et panel af nordiske anmeldere og musikeksperter fra hele Skandinavien: Audun Vinger (Norge), Arnar Eggert Thoroddsen (Island), Niklas Elmér (Sverige), Ralf Christensen (Danmark) og Ilkka Mattila (Finland). Derudover skal den endelige vinder og særlige udmærkelser tildeles af et yderligere panel, der består af de internationale journalister Jude Rodgers fra The Guardian, Stuart Maconie fra BBC, Laurence Bell fra Domino Records, Jonathan Galkin fra DFA Records og Jeannette Lee fra Rough Trade.

Den nordiske jury udtaler sig således om dette års nomineringer:


”De 12 nomineringer til dette års Nordic Music Prize viser alsidigheden af lyd og attitude inden for Norden. Eventyrlig prog fra Danmark, disko fra Sverige, post-klassisk fra Island, soul fra Norge, psykedelisk fra Finland. Det er alt sammen forskelligt, og det er alt sammen fedt. Men det pudsige er, at det er usædvanligt vanskeligt at udpege præcist hvilket land, de nominerede kommer fra. Det er verdensmusik. Men de er alle sammen leverandører af en slags nordisk ånd. Heldigvis er denne ånd konstant under ud- og ombygning.”

”Nordiske producere og sangskrivere er nu en dominerende kraft i sange orienteret imod verdensomspændende popmusik. Men trangen til at skabe store kunstneriske markeringer inden for albumformatet er stadigvæk til stede, hvilket alle disse 12 kunstnere viser på hver deres måde. Valget skete igennem diskussioner og en hård stemmeproces, baseret på en lang liste af glimrende kandidater. De enkelte jurymedlemmer havde intet at skulle sige, når det gjaldt deres eget lands nomineringer.”

 


De nominerede er som følger:

 

Danmark:


CTM: Suite for a Young Girl

Bisse: Højlandet

Værket: Jealousy Hits


 

Island:

Jóhann Jóhansson: Arrival OST


Skúli Sverrison, Hilmar Jensson, Arve Henriksen: Saumur

 

Finland:


Oranssi Pazuzu: Värähtelijä

The Hearing: Adrian

Mikko Joensuu: Amen 2


 

Norge:

Jenny Hval: Blood Bitch


Nosizwe: In Fragments

 

Sverige:


Kornel Kovacs: The Bells

Cherrie: Sherihan

ANNONCE