Nyhed

Ugens Topsify Hit: Portugal.The Man er klar med en moderne protestsang

x

Ugens Topsify Hit er det amerikanske indierockband Portugal.The Man, som er Ugens Uundgåelige på P3 i denne uge med singlen "Feel It Still" – og som udgiver albummet "Woodstock" på næste fredag den 16.juni.

Den opmærksomme lytter vil lægge mærke til, at der under sangens dansable rytmer gemmer sig en protestsang i teksten. Et ønske om en bedre fremtid. Lyden er retro, men uden at blive gammeldags.

"Feel It Still" stammer fra albummet "Woodstock".


Der er gået næsten tre år, siden Portugal. The Mans seneste album udkom, og det er uhørt lang tid for et band, der næsten har udgivet et album om året siden 2006.

Bandet har da også brugt det meste af de tre år på at skrive sange til et album, der skulle have titlen "Gloomin + Doomin", og som aldrig udkom. Det føltes ikke rigtigt – og da forsangeren John Gourley besøgte sin hjemby Wasilla i Alaska, skete der to ting, som ændrede hele albumforløbet:

1) Johns far skældte ham ud for at bruge så lang tid på at skrive nye sange. Det sved. Og det fik ham til at tænke over, hvorfor de ikke kunne blive færdige med de nye sange.


2) John fandt sin fars billetstump fra Woodstock-festivalen og indså, at Portugal. The Man – ligesom bands i 1960’erne – burde skrive sange om den verden, der er ved at bryde sammen omkring dem.

Det fik bandet til at droppe de sange, som de havde brugt flere år på at skrive og sadle helt om.

Sangene på Woodstock er blevet til i samarbejde med John Hill, Danger Mouse, Mike D og Casey Bates, som flere gange har arbejdet med Portugal. The Man.


Bandet udtaler følgende om det nye album: "'Woodstock' er et album, der – inklusive den nye single "Feel it Still" – med optimisme og hjerte peger på en kæmpe bunke problemer og siger: "Der ligger en bunke problemer. Og hvis du vil have dem fjernet, skylder du dig selv – og os alle – at gå ud og gøre noget med det."

Hør "Feel it Still":


Se musikvideoen til "Feel it Still":

 


Hør hele ugens Topsify Denmark-playliste "Ny Musik" nedenfor på Spotify – og husk, at du kan følge den på Spotify, så bliver du løbende opdateret med den bedste nye musik.

 

 


 

ANNONCE