Nyhed

Bowie-trommeslager Mark Guiliana kigger forbi Copenhagen Jazz Festival

Trommeslagerens jazz-kvartet spiller hele to koncerter til juli

I marts sidste år afholdt Mark Guiliana en udsolgt koncert ved sit første besøg til Danmark, hvor han gæstede Jazzhouse. Var du af sted sidste år, kan du få lov at opleve Bowie-trommeslageren igen. Hvis du ikke var der i marts 2016, har du nu muligheden for at høre Mark Guiliana og hans jazz-kvartet ikke mindre end to gange, på Copenhagen Jazz Festival der afholdes den 7. – 16. juli.

GAFFA var med sidste år og gav koncerten fem ud af seks stjerner med ordene: "Ikke alene var talentet bag den besøgende kvartet af særdeles højt niveau. Musikken blev også fremført med en helt ekstraordinær indlevelse, der viste en nær selvantænding af eufori, og hvor Mark Guiliana gentagne gange bogstavelig talt var tæt på at falde ned af stolen af bare entusiasme. Samtidig var der en næsten familiær stemning på scenen. Det forklarer nok også, hvorfor aftenen sluttede med stående bifald."

Legenden fortæller, at David Bowie spottede Mark Guiliana på en lille jazzklub i New York og med det samme vidste, at Guiliana skulle være del af Bowie-albummet ”Blackstar.”


Guilianas trommende medvirken på Bowies sidste plade har været med til at gøre ham til et varmt navn på den moderne jazzscene. Gennem flere samarbejder med andre kunstnere i jazzkredse, blandt andre Avishai Cohen, Lionel Loueke og et duo-projekt med Brad Mehldau, hvor jazz møder funk, prog og electronica, har verden taget godt imod Guiliana.

Guilianas finder i sine projekter stor inspiration fra elektronisk musik, og i kvartetten dyrker han og de andre den akustiske jazz med alt, der hører dertil. Denne gang har Guiliana fået selskab af saxofonist Jason Rigby og bassist Chris Morrissey

Hvis du gerne vil opleve Mark Guiliana og hans jazz-kvartet, når de spiller på dette års Copenhagen Jazz Festival, skal du på Jazzhouse den 8. eller 9. juli.


 

Varm op med "Family First" fra Mark Guiliana Jazz Quartet lige her:


ANNONCE