Nyhed

Det dansk-spansk-argentinske samarbejde Días Nórdicos kan opleves til Spot Festival

Tidligere har idéen bag den spanske festival Días Nórdicos været i både Madrid, Barcelona og Argentina

På fredag den 5. maj, under Spot Festival i Aarhus, præsenterer en gruppe af nordiske, spanske og argentinske kunstnere helt ny musik for første gang. Musikken er skabt på en igangværende workshop i Middelfart, som forventes, ud over at være en geografisk sammensætning, at trække på elementer fra både folklore, pop, rock og elektronisk musik.  

Siden 2010 har det spanske kulturmagasin ”Zona de Obras”, i samarbejde med Dansk Rock Samråd, arrangeret den nordiske festival Días Nórdicos i Madrid og Barcelona, hvor blandt andet nordisk musik blev præsenteret i Spanien. I 2014 strakte samarbejdet sig til Sydamerika med en latinamerikansk udgave af Días Nórdicos.

I november og december sidste år blev en workshop i Buenos Aires arrangeret, hvor de nordiske kunstnere fra Días Nórdicos deltog sammen med fire argentinske musikere. Nu gentages succesen med en dansk workshop, hvor de fire argentinske musikere, to spanske og de nordiske musikere skaber helt ny musik sammen.

Musikerne, som deltager er: Lucio Mantel, Axel Krygier, Mariana Päraway og Juan Diosque fra Argentina. Ricardo Vicente og Sole Parody fra Spanien. Teitur Lassen fra Færøerne, Ida Wenøe fra Danmark og gruppen Slow Train Soul bestående af Morten Verano og Lady Z fra henholdsvis Danmark og England. Læs mere om de enkete musikere lige her.

 

Tidspunkter, den nye musik kan opleves:

Fredag klokken 16.30 præsenteres den nye musik i en timelang koncert på Åbne Scene på Godsbanen.

Fredag klokken 18.15 spiller de fire argentinske- og to spanske musikere et fælles program på 70 minutter igen på “Åbne Scene” på Godsbanen.

Lørdag klokken 15.30 præsenteres den nye musik en gang til, denne gang på Dokk1 i en koncert på 45 minutter.

 

Du kan i øvrigt købe billet til Spot med 50 kroners rabat gennem GAFFA Plus, og det er gratis at være medlem. Læs mere og køb billet her.

ANNONCE