Nyhed

I anledningen af 1. maj udsender danske The Bowdashes en spritny musikvideo

I dag er vi i kontrol over arbejdet

Tilbage i 1886 fastslog de amerikanske arbejdere, at den 1. maj skulle alt arbejde standses i demonstration og kamp for en otte timers arbejdsdag. I dag kalder vi den 1. maj arbejdernes internationale kampdag.

I anledningen af denne dag slipper The Bowdashes den første forsmag på deres kommende ep, med en video til nummeret "In Control", som du kan se nederst i artiklen. Duoens første officielle single "Diego" og den dertilhørende ep venter lige om hjørnet.

Sangen omhandler, som titlen indikerer, at være i fuld kontrol, hvilket arbejderne også ønskede med en otte-timers-kampdag. Billeder af skolegang og arbejdere vises på stribe og er sammenflettet med billeder af krig og ødelæggelse. Kamp-delen af kampdag er dermed tydeliggjort i videoen og må ses som grunden til at udsende videoen i anledningen af i dag.

The Bowdashes er en af Danmarks nye stemmer fra undergrunden, og duoen, bestående af Linn Holm (på vokal og guitar) og Nana Nørgaard (på vokal, keys og autoharpe) leverer alternativ girl power med deres desert punkede lydunivers.

I samarbejde med Jean von Baden (dj/producer), Mads Nordheim (tidligere medlem af ADS og Before) og THIS Recording Company har Linn og Nana skabt en mørk og rocket folk-wave lyd med tunge insisterende trommer, dyb drone-bas og hæse western-guitarer.

Se The Bowdashes video i anledning af kampdagen:

 

 

 

 

 

 

 

ANNONCE