Nyhed

Ice Cube erstatter A Tribe Called Quest på Roskilde Festival

Også Digable Planets kommer

A Tribe Called Quest kan desværre ikke gennemføre en række planlagte europæiske koncerter til sommer og dermed heller ikke koncerten på årets Roskilde Festival. I stedet træder en anden rap-veteran til, Ice Cube, som dermed spiller sin første koncert nogensinde på Roskilde Festival. Samtidig er der blevet plads til den nyligt gendannede hiphop-trio Digable Planets i programmet.

Aflysningen skyldes, at frontmand Q-Tip for nyligt har pådraget sig en skulderskade og skal opereres, hvorefter han er beordret af sin læge til at holde sig i ro. Ice Cube og Digable Planets træder til Roskilde Festivals musikbookere har derfor arbejdet hårdt og hurtigt på at finde en erstatning til Orange Scene. Valget er faldet på den legendariske Los Angeles-rapper Ice Cube, som Roskilde Festival har overtalt til at flyve til Danmark for en sjælden europæisk koncert.

Ice Cube er berømmet og berygtet som både rapper og skuespiller. Han indledte karrieren i slutningen af 1980'erne sammen med blandt andre Dr. Dre i gruppen N.W.A, hvis kontroversielle karriere i 2015 blev skildret i filmhittet "Straight Outta Compton".


Solokarrieren har budt på ikoniske hiphop-klassikere som "AmeriKKKa's Most Wanted" og "Death Certificate", mens rygtebørsen taler om, at han i øjeblikket arbejder på et nyt album. Ice Cube har ikke før spillet på Roskilde Festival. I 2016 var han blandt hovednavnene på den amerikanske festival Coachella.

Tilmed er det lykkedes bookerne at overtale den Grammy-vindende hiphop-trio Digable Planets til at tage turen over Atlanten for at spille et enkelt show i Europa til sommer. Digable Planets havde deres storhedstid i starten af 1990'erne, og den originale trio blev gendannet sidste år til stor glæde for fans af den mere jazzede og tilbagelænede variant af amerikansk østkyst-hiphop.

Både Digable Planets og Ice Cube spiller lørdag den 1. juli.


Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:
”Vi havde virkelig glædet os til at præsentere A Tribe Called Quest til sommer, men Q-Tip har lægens ord for, at han ikke bør gennemføre koncerten efter sin operation, og det har vi fuld forståelse for. Vi har arbejdet meget hårdt i de seneste dage for at lave aftaler med Ice Cube og Digable Planets, selvom ingen af dem er på turné i øjeblikket. Digable Planets flyver til Europa kun for at spille dette ene show til sommer, og Ice Cube har fået koncerten til at passe ind i kalenderen, selvom han på det tidspunkt befinder sig midt i afviklingen af en amerikansk basketballturnering, som han også står bag. Begge navne er hiphop-legender på hver deres facon, og vi er sikre på, at vores publikum vil se frem til at opleve den store indflydelse, som de hver især har haft på den amerikanske hiphop.”

Roskilde Festival 2017 finder sted fra lørdag 24. juni til lørdag 1. juli 2017.

Årets plakat favner navner som Foo Fighters, The Weeknd, Arcade Fire, Solange, Lorde, The XX, Trentemøller, G-Eazy, Moderat/Modeselektor, Blink-182, Ice Cube, Father John Misty og Justice.


ANNONCE