Nyhed

Konkurrence: Aarhus Teater opfordrer sammen med Simon Kvamm og Marybell Katastrophy til leg med musikken

Sæt strøm til din musikalske arv og gentænk den gamle danske sangskat

Du og det elektroniske musikmiljø inviteres hermed til remixkonkurrence, hvor opgaven lyder på at gentænke den gamle danske sang ”Dejlig er jorden” anno 2017.

Aarhus Teater mener, at vi skal se på den danske sangskat med friske øjne og vil derfor have, at der bliver revet og flået i de lettere støvede sange og salmer, som har runget i danske forsamlingshuse og kirker gennem århundrede. Dette gør de i forbindelse med teaterets nye musikforestilling "Lyden af de skuldre vi står på".

Selve forestillingen har som omdrejningspunkt mere end tyve forskellige danske sange, som Aarhus Teater sætter strøm til og har ladet Simon Kvamm filtrere gennem sit særegnede digitale lydunivers. Herefter får disse sange sceneliv i hænderne på Marybell Katastrophy (hvis fødenavn er Marie Koldkjær Højlund).


Simon Kvamm fortæller om forestillingen: – Ideen er at åbne sangene op og gøre dem lette at lytte til. Sangene er meget direkte og som store hits, man hører i radioen, men de er tit pakket ind i en ramme, som er kirkelig og meget gammeldags rent musikalsk. Og det står måske lidt i vejen for at høre den inderste kerne i en sang. Vi gør det ikke for at voldtage sangskatten. Der er intet trodsigt eller oprørsk i projektet. Vi prøver blot at pudse ruden ind til det, der i forvejen ligger og skinner i sangene.

I forbindelse med musikforestillingen udfordrer og opfordrer Aarhus Teater elektroniske kunstnere i hele Danmark til at komme med deres helt egen version af den danske salme ”Dejlig er jorden”, som er dateret helt tilbage til 1850 og er skrevet af B.S. Ingemann. De elektroniske artister skal simpelthen gentænke, som forestillingens titel også lyder, ”de musikalske skuldre vi står på.”

En særlig ting, som Aarhus Teater tilbyder i forbindelse med remixkonkurrencen, er at kunstnerne kan finde lydsamples til fri afbenyttelse, optaget netop på Aarhus Teaters Store Scene for at give en følelse af teater.


Lige præcis sangen ”Dejlig er jorden” er udvalgt af Simon Kvamm og Marie Koldkjær, som også er dommerne, som skal kåre de tre finalister i konkurrencen, hvor den endelige vinder findes til en koncert på Café Hack den 8. august.

Præmien for konkurrencen er æren af at spille som optakt til premieren på "Lyden af de skuldre vi står på" på Aarhus Teater den 24. august, samt en times kreativ sparring med Marie Koldkjær.

 


Det praktiske til konkurrencen:

Lav et remix/en fortolkning af ”Dejlig er jorden”.

Deadline er 1. juni


Remixet skal uploades via WeTransfer til mail [email protected]

Lyden af Store Scene på AarhusTeater kan valgfrit bruges i remixet – find lydene på: http://soundcloud.com/ateater

 


Hør mere om sangskats-remixet her:

ANNONCE