Nyhed

Signe Trylle hylder fødselaren C.V. Jørgensen med ny single og video

Hun debuterede sidste år og nu er hun klar med en fortolkning af C.V. Jørgensen, som fylder 67 i dag

Signe Trylle debuterede sidste år med albummet ”Livstegn” hvorpå C.V. Jørgensen-fortolkningen ”Amor Og Den Sidste Pil” befandt sig. Nu er hun på banen med nyt materiale, som igen ser på C.V. Jørgensen, denne gang med en fortolkning af ”Det Si'r Sig Selv” som er offentliggjort i dag, den 9. maj på C.V. Jørgensens 67-års fødselsdag.

Signe Trylle udtaler selv om nummeret: – Gennem 90’erne og 00’erne har C.V. Jørgensens plade ”I Det Muntre Hjørne” haft en særlig plads i mit hjerte. Som en slags anker i en tryg havn. Det har altid været en drøm for mig at få lov at lave en version af nummeret, og da det endte med, at C.V. selv gerne ville bidrage med idéer til arrangement og så videre, var det jo en drøm. Efter en spændende og produktiv proces, i tæt samarbejde med min bror Jacob Smedegaard og min far Gert Smedegaard (C.V. Jørgensens trommeslager gennem hele karrieren, red.), føltes det rigtig godt med en sms fra C.V. hvori der stod: ”Tillykke Signe, du har lavet et hit”.

C.V. Jørgensen startede sin karriere tilbage i start-70’erne, og mange kunstnere har en forkærlighed for den danske sanger og sangskriver. Ud over Signe Trylle, som nu igen har fortolket en af C.V. Jørgensens sange, er sangskriveren Bisse også dybt inspireret af sangeren og ser ham som sit store idol.

Da C.V. Jørgensen fyldte 60 år i 2010, udkom hyldestalbummet "12 bud på CV" med fortolkninger udført af Under Byen, Steen Jørgensen, The Raveonettes, Turboweekend, Sanne Salomonsen, Thåstrøm, Nanna, Ane Trolle, Jooks, Oh Land, White Pony og Spleen United.

GAFFA har netop kørt en todelt fortælling ”Historien om Det Ganske Lille Band 1976-1979”, som omhandler C.V. Jørgensen og hans band gennem de tre år. Historien er fortalt af gruppens trommeslager René Wulff, og det er her i maj 40 år siden, "Storbyens små oaser", den første af de tre plader med bandet, udkom. Her kan du læse del 1 og del 2 af fortællingen.

 

 Lyt til Signe Trylles fortolkning af "Det Si'r Sig Selv" lige her. 

ANNONCE