Nyhed

Sydstatsrockikonet Gregg Allman er død

Sangeren og tangentspilleren blev 69 år

Sangeren, tangentspilleren og sangskriveren Gregg Allman er død, 69 år. Allman var i 1969 en af grundlæggerne af The Allman Brothers Band sammen med sin bror Duane Allman og betragtes som en pioner inden for sydstatsrocken. Gruppen slog igennem med livealbummet "At Fillmore East" i 1971, og Gregg Allman markerede sig især med sin stemme og intense spil på Hammond B3-orgel.

Duane Allman omkom i en motorcykelulykke kort efter, men bandet fortsatte og opnåede i de kommende år stor popularitet med deres blanding af rock, country og blues, lange jams og sange som "Ramblin' Man", "Crazy Love" og "Straight from the Heart". Bandet eksisterede frem til 2014 med skiftende besætninger og pauser undervejs. Gregg Allman udsendte desuden en stribe soloplader.

På Allmans hjemmeside kan man læse:


"Det er med dyb sorg, at vi må annoncere, at Gregg Allman, stiftende medlem af The Allman Brothers Band, er sovet stille ind i sit hjem i Savannah, Georgia.

Gregg kæmpede med mange helbredsproblemer i de senere år. I den tid valgte Gregg at turnere med sine brødre og sit soloband for sine elskede fans, der var nødvendig medicin for hans sjæl. At spille musik løftede ham og holdt ham kørende igennem de hårdeste tider."

Gregg Allman efterlader sig kone, fire børn og tre børnebørn.


Se The Allman Brothers live i 1970:

 


 

ANNONCE