Nyhed

Simon Kvamm og Marie Højlund genfortolker salmer til Aarhus Festuge

Det kan i dag offentliggøres, at Aarhus Festuge afvikler den officielle åbning på Store Scene i Aarhus Teater

Det kan i dag offentliggøres, at Aarhus Festuge afvikler den officielle åbning fredag den 25. august i Aarhus Teater på Store Scene. Årets festugetema er “Bridging” og “handler om at skabe forbindelser,” udtaler festugedirektør Rikke Øxner.

Åbningsforestillingen har fået titlen “Lyden af de skuldre vi står på – den danske sangskat remixet af Simon Kvamm”, og den vil spille på Aarhus Teater til og med 30. september. 

Simon Kvamm har til forestillingen, med Aarhus Teaters ord, "filtreret den danske sangskat gennem sit særegne digitale lydunivers." Og de mere end 20 sange får sceneliv af Marie Koldkjær Højlund – kendt under navnet Marybell Katastrophy.


Simon Kvamm, der modsat Marie Koldkjær Højlund ikke selv vil stå på scenen, beskriver det således med egne ord:

“Ideen er at åbne sangene op og gøre dem lette at lytte til. Sangene er meget direkte og som store hits, man hører på Radio Nova, men de er tit pakket ind i en ramme, som er kirkelig og meget gammeldags rent musikalsk. Og det står måske lidt i vejen for at høre den inderste kerne i en sang. Vi gør det ikke for at voldtage sangskatten. Der er intet trodsigt eller oprørsk i projektet. Vi prøver blot at pudse ruden ind til det, der i forvejen ligger og skinner i sangene.”

Trine Holm Thomsen, teaterdirektør på Aarhus Teater, udtaler sig også om “Lyden af de skuldre vi står på”:


“Med tonerne fra fortidens sange og salmer svøbt i Simon Kvamm og Marie Koldkjær Højlunds nutidige, elektroniske signaturlyd bygger “Lyden af de skuldre vi står på” ikke bare bro over generationer, men også mellem to af byens store kulturinstitutioner, når Aarhus Teaters nye musikforestilling åbner.”

På scenen kan man foruden Marie Koldkjær Højlund opleve en række skuespillere, dansere og to musikere samt Aarhus Teaters kor. Forestillingen er instrueret af den Reumert-vindende instruktør Nicolei Faber, og for scenografien står Christian Albrechtsen.

Forsalget er netop begyndt.


 

ANNONCE