Nyhed

Off Bloom vinder fornem international pris

GAFFA.dk – alt om musik

Den danske trio Off Bloom har opnået stor succes med deres melodiske elektropop og hittene ”Love to Hate it” og ”Falcon Eye” rundt omkring i Europa. I går fik de så tildelt den eftertragtede 2018 European Border Breakers Award, som netop er for nye artister, som hitter i andre europæiske lande.

Der er i alt 10 vindere af denne pris, og Off Bloom er den anden vinder. der er blevet annonceret. Prisfesten bliver holdt Groningen i Holland den 17. januar 2018, hvor prisvinderne både skal holde koncert og få overrakt deres pris. Prisen bliver overrakt af den kendte BBC-tv-vært og virtuose musiker Jools Holland.

Hvis man skal vinde denne spændende pris, skal man opnå anerkendelse og succes i andre europæiske lande på sin første internationale udgivelse. Denne succes bliver målt på salg af fysiske udgivelser og downloads, liveoptrædener, radioafspilninger og streamingtjenester.


Off Bloom udgav i 2017 deres internationale debut-ep Love to Hate It, som fik stor succes i udlandet. Populariteten voksede også i Danmark, da gruppen samme år blev booket af blandt andre NorthSide. Her fik de fire ud af seks stjerner i GAFFAs anmeldelse med blandt andet følgende ord:

"Opsætningen på scenen var minimal, for at sige det mildt, med blot Mads Christensen og Alex Flockharts keys og samples til at flankere Mette Mortensen på vokalen. Sidstnævnte, koncertens klare midtpunkt, skiftevis rendte rundt på scenen, lavede noget, der lignede robotten, og, som under et vers i ”Love To Hate It,” agerede storyteller på scenekanten."

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Off Bloom, NorthSide 2017


For at kunne deltage i konkurrencen skal musikernes hjemland være en del af EU's Creative Europe-program. Off Bloom er ikke det første danske navn, der vinder denne pris, de kommer ind på en liste med mange anerkendte danske kunstnere, som for eksempel MØ (vinder i 2015), Lukas Graham (2014) og Ida Corr (2009). Også den engelske megastjerne Adele har vundet prisen i 2009.

Off Bloom er også iblandt ni nominerede til The Public Choice Award, hvor vinderne bliver fundet ved hjælp af en online afstemning, som foregår i hele Europa fra slutningen af november til slutningen af af december. Denne vinder bliver offentliggjort i forbindelse med prisoverrækkelsen af Border Breaker Awards den 17. januar 2018 i Groningen, Holland.

Off Bloom kan i øvrigt opleves i aften i et udsolgt Amager Bio, hvor de varmer op for engelske Dua Lipa.


Hør Off Blooms seneste single, "Lover Like Me":

 


ANNONCE