Nyhed

Roskilde Festival klar med 11 nye navne

GAFFA.dk - Alt om musik

De 10 første navne til næste års Roskilde Festival er allerede offentliggjort. Nu føjes 11 nye navne til plakaten på Nordens største festival, der løber af stablen den 30. juni til 7. juli 2018. Gorillaz, First Aid Kit, Fleet Foxes og David Byrne er blandt de udvalgte. Billetsalget starter i dag.

Gorillaz (INT)

Damon Albarn er tilbage på Roskilde med de højstemte legekammerater i tegneserieuniverset Gorillaz. Det bliver et spektakulært show på Orange Scene i 2018 med en blanding af visuel og auditiv storladenhed og en musik, der blander soul, house, hiphop, punket rock’n’roll og Albarns helt særegne udtryk.


Gorillaz leverede deres første danske koncert på Roskilde Festival i 2010, og for nyligt slap de galskaben løs til en koncert i København, der fik 5 flotte stjerner fra GAFFA og kommentaren: “Det var en koncert af de sjældne med en Damon Albarn, der for længst har fundet et kreativt laboratorium, hvor hans mange facetter kan skinne formfuldendt.”

Det er således et band i topform, der gæster Roskilde Festival næste år. De er desuden aktuelle med albummet Humanz, der er bandets første nye studiealbum i mere end seks år. De talrige alternative hits leveres vanen tro med masser af gæster på scenen og vilde animationsfilm på storskærmene.

Lyt til “Feel Good Inc.” herunder.

David Byrne (US)


Roskilde Festival 2018 lægger i år scene til en sjælden dansk koncert med den evigt nysgerrige David Byrne, der både leverer højdepunkter fra sin solokarriere og naturligvis klassikere fra tiden som forsanger i de legendariske Talking Heads.


Den nu 65-årige sanger spillede første gang på Roskilde Festival tilbage i 1979 sammen med Talking Heads, og hans seneste besøg på festivalen var for over 20 år siden - i 1997.

I 2013 spillede Byrne sammen med St. Vincent en koncert i Falconersalen i København, der høstede hele 5 stjerner fra GAFFAs anmelder, der bemærkede, “at man stadig kan tænke nyt og bevare sin fantasi, selvom man har rundet de 60. Tæt på gigantisk.”

Lyt til Byrnes livealbum fra 2007 herunder.First Aid Kit (SE)

De to Stockholm-søstre Kiara (sang) og Johanna (sang og guitar), der tilsammen udgør folk-duoen First Aid Kit, indledte deres musikalske karriere med at lægge en coverversion af Fleet Foxes’ ”Tiger Mountain Peasant Song” på YouTube. De udgav debut-ep'en Drunken Trees i 2008, og den blev efterfulgt af debutalbummet The Big Black & The Blue i 2010. Det store, internationale gennembrud kom med efterfølgeren The Lion’s Roar (2012), som indeholdt singler som ”Emmylou” og ”The Lion’s Roar”. Deres hidtil seneste album er Stay Gold fra 2014. First Aid Kit kombinerer klassisk, amerikansk country og folk med nordisk melankoli, svensk visetradition og en lige så svensk sans for international poplyd – tilsat smukke vokalharmonier. De har modtaget den svenske Grammis for både "Artist Of The Year", "Songwriter of the Year", "Best Pop of the Year" og "Album of the Year". I 2015 var de desuden nomineret til den prominente Brit Award for ”Best International Group”.


Lyt til “Lion’s roar” herunder.

Fleet Foxes (US)


Det var næsten seks år siden Fleet Foxes sidst havde lavet banebrydende indie musik, da de udgav singlen “Third of May / Ōdaigahara”, som forløber til deres tredje album Crack Up, som udkom i sommers i år. Gruppen havde i sin tid sat musikken på pause, da deres trommeslager Joshua Michael Tillman forlod bandet, og begyndte at lave ny solomusik under navnet Father John Misty.

Nu er det aldeles efterspurgte band genopstået, og kommer forbi Roskilde med både deres nye og gamle musik. Hvor de tidligere udgivelser har budt på en overflod af brusende og ørevenlige indiepopsange, som banede vejen for talrige andre indiebands, er det nye musik, ifølge GAFFAs anmelder nærmest som et studie i teoretisk kompliceret popmusik, så fans kan glæde sig til en alsidig koncert fra de amerikanske ræve.

Lyt til “Third of May / Ōdaigahara” her.

Stormzy (UK)


Stormzy er et af de helt store navne inden for den engelske hiphop-genre grime. Den fremadstormende rapper har allerede modtaget flere priser og anmelderroser - selvom han faktisk først debuterede i år med sit fuldlængdes album Gang Signs & Prayer. Et album, der modtog 5 flotte stjerner hos GAFFA og blev det første grime-album nogensinde, der lå som nummer 1 på Storbritanniens albumhitliste. Stormzy har leveret en del kendinge, herunder måske især singlen “Shut Up”.


Lyt til “Shut Up” herunder.

Chelsea Wolfe (US)


Amerikanske Chelsea Wolfe har siden sin debut i 2010 udgivet dystopiske værker i grænselandet mellem folk, alternativ rock og doom metal. Dette resulterede i mesterværket Abyss fra 2015, hvor hun endelig skruede helt op for guitarerne. Guitarerne er endnu højere og hurtigere på Hiss Spun, og en nyfunden rock-sensibilitet har erstattet den mere minimalistiske folk-fornemmelse, som stadig fandtes på Abyss. Chelsea Wolfe disker op med hypnotisk og underspillet goth rock og glider uden om de mest trættende klichéer. Lige her rammer hun en følsom, men stærk tone i forlængelse af Siouxie, men oftest langsommere og mere elektronisk. Når hun er bedst, er der dømt hypnotisk, tranceskabende dødsmesse med englevokal.

Chelsea Wolfe medvirker i øvrigt på Sort Sols aktuelle comebackalbum Stor langsom stjerne på sangen "Life Took You for a Freq".

Lyt til "16 Psyche" fra Hiss Spun herunder.  

Clutch (US)


Rockbandet Clutch blev dannet i Maryland, USA i år 1991 og udgøres i dag af de samme medlemmer, som i sin tid var med til at danne bandet. Gruppen debuterede med Transnational Speedway League fra år 1993, men de brød først ind på hitlisterne med deres selvbetitlede album fra år 1995. Siden dengang har bandet eksperimenteret med forskellige genrer med varierede udgivelser og med en stadig opadgående kommerciel succes. Sidste Clutch-anmeldelse fra GAFFA afkastede fem stjerner og ordene: “Nydelsen af at høre og se Clutch består blandt andet i den sikre ro, som bandets musik hviler i. Det har fundet en form, som er helt deres egen, og derfor heller ikke er til at ryste. Til gengæld var et par sikkerhedsvagter mildest talt noget rystede over den eskalerende moshpit, der dog aldrig blev til slagsmål, for den forblev blot som den livsglade festenergi, som Clutch udstrålede helt frem til sidste nummer "The Wolf Man Kindly Requests...". Jeg skal nok være der næste gang også!”


Lyt til “Electric Worry” herunder.

Kakkmaddafakka (NO)


Det energiske indie-pop-band er blandt Norges mest populære bands for tiden, og de er kendte for deres dansante og charmerende liveoptrædener, der gentagne gange scorer højt på anmeldernes terninger. Kakkmaddafakka gæstede Roskilde Festival sidste år og leverede en femstjerners koncert under overskriften “Norsk, fandenivoldsk festraket charmerede Pavilion”. Tidligere i år spillede festraketten på Train i Aarhus til nok en femstjerners koncert, og deres uudtømmelige kilde af energi vil nok sikre endnu en fremragende optræden på Roskilde til næste år. Varm op med nummeret “Neighbourhood” fra deres nyeste plade Hus, der fik fire stjerner af GAFFAs anmelder.

Lyt til “Neighbourhood” herunder.


Omni (US)

Den friske trio fra Atlanta satte sit navn på post-punk-scenen i 2016 med debutalbummet Deluxe og fulgte hurtigt op med det aktuelle andetalbum Multi-task, som blev udgivet i september. Guitarist Frankie Broyles (Deerhunter), bassist og vokalist Philip Frobos (Carnivores) og tekniker Nathaniel Higgins står bag Omni, og sammen leverer de forfriskende rock med rødder til 80’erne og et drys af kærlighed oveni.

Lyt til singlen “Southbound Station” fra deres seneste album herunder.

Scour (US)


Det amerikanske black-metal band Scour med forsangeren Phil Anselmo, der også er kendt fra Pantera, spiller straffende kombinationer af black metal, grindcore og thrash, hvilket i første omgang mundede ud i den vilde single “Dispatched” og senere i deres selvbetitlede ep fra 2016. Selvom bandet stilistisk befinder sig i black metal genren, benytter Anselmo en dybere growl end de høje og hæse vokaler, der normalt bliver associeret med genren.


Bandet har netop udgivet en opfølger til debuten, ep’en Red, der blandt andet indeholder singlerne “Red” og “Piles”.

Lyt til “Dispatched” herunder.


Slaves (UK)

Hvis man har hang til velkonstrueret punk med en distinktiv vokal og syngende skarpe guitar-riffs, så er britiske Slaves værd at opleve på til Roskildes 2018-program. Slaves er en punkduo bestående af Laurie Vincent (guitar, bas og vokal) og Isaac Holman (trommer, vokal). De udgav deres debutalbum Are You Satisfied? tilbage i 2015, men har været på banen siden 2012, hvor de udgav deres første ep. Deres musik er blevet beskrevet som klassisk britisk punk med hårde, blues-agtige riffs. Det er elektrisk, det er britisk, det er ganske cool.

Lyt til “The Hunter” herunder.

 

ANNONCE