Nyhed

Fem tanker om NorthSides 2018-program

GAFFA.dk - Alt om musik

NorthSide har i dag offentliggjort fire nye navne til sit 2018-program, så der nu er samlet ni navne på plakaten. Her er fem tanker om programmet.

1) Stærke live-navne

Stort set alle navnene på plakaten har før fået GAFFAs anmeldere til at gå stjerne-amok til deres live-optrædener. Sleaford Mods fik for eksempel 5 stjerner for deres koncert i Den Grå Hal i maj, hvor man tydeligt kunne mærke en ”vrede, der sendes af sted fra Jason Williamsons galdespyttende vokal og ud i publikums ansigter imens systemet, populærkulturen og fuckin’ England får stukket mikrofonen op i røven” og The National har også scoret 5 stjerner på NorthSide 2014 med kommentaren: ”Har man set The National flere gange før, ved man, at de har en række esser i de mørke jakkesæt-ærmer”.

Når vi snakker om stærke live-navne kommer vi selvfølgelig heller ikke uden om Queens of the Stone Age, som altid er en garanti for forrygende shows, hvilket de beviste, da de leverede en solid afslutning på NorthSide i 2014.

2) Få kvindelige navne

Indtil videre er Aurora den eneste kvindelige kunstner på NorthSide-plakaten, men vi kan altså komme i tanke om en del andre, vi gerne vil se i Ådalen til foråret. Fever Ray, Björk, Tove Lo, Haim, St. Vincent og First Aid Kit – bare for at nævne nogle få.

Naturligvis er programmet jo langt fra færdigt endnu, men vi krydser da fingre for lidt mere feminin energi, der kan veje op for de overvejende tunge rockmænd.

3) Få unikke scoops

Ja, Queens of the Stone Age er et stort navn, men de har spillet på NorthSide før, og så kommer de oven i købet også til Danmark nu her i november, hvor de spiller i Tap1. Father John Misty kommer ligeledes ofte forbi vores yndige land, og The National har siden 2013 i gennemsnit været i Danmark en gang om året.

Men arrangørerne skal da også have et skulderklap for de unikke navne, de trods alt har på plakaten. A Perfect Circle udgiver næste år deres første album i 14 år og den sidste og indtil videre eneste gang, de har været i Danmark, var i 2000, hvor de spillede på Midtfyn. Tyler, the Creator spiller ligeledes kun sin anden solokoncert på dansk jord. Sidst han var i Danmark var i 2015, hvor han spillede på Vega, men han har dog også været forbi både Roskilde Festival (2011) og Vega (2013) som en del af musikerkollektivet Odd Future.

4) Skarp profilering

Det er svært at definere præcis, hvad et typisk NorthSide navn er, men selv uden at sætte alt for mange ord på det, virker det alligevel sikkert at sige, at navnene indtil videre passer som hånd i handske til NorthSides profil. Vi har de store rockede headliners, der kan tiltrække et stort publikum, samt de knap så kendte, men stadig meget prominente navne som Cigarettes After Sex og Deerhunter, der kan tilfredsstille hipstersegmentet af de besøgende.

Det er derfor ikke ligefrem et overraskende program, men ikke desto mindre stadig et, man som NorthSide-gæst kan se frem til at opleve. Hvilket bringer os til det sidste punkt…

5) Den folkelige joker

I år skilte det vandene, da NorthSide bookede den folkelige, lokale og midaldrende Thomas Helmig til at spille på den unge og indie/rockorienterede festival. Men uanset hvad folk havde sagt inden koncerten, tiltrak han en helt uforudset stor folkemængde til pladsen foran Blue Stage under sin koncert, som desuden blev hyldet af de fleste tilstedeværende. Hos GAFFA høstede han fire stjerner og konklusionen, at han bestemt ikke var fejlplaceret på NorthSide.

Vi glæder os derfor til at se, om NorthSide-plakaten også byder på en joker til 2018-programmet, måske ligefrem en folkelig og lokal artist igen. Måske TV-2?

ANNONCE