Nyhed

Her er weekendens mest spændende koncerter

GAFFA.dk - Alt om musik

Alting har en ende, alle uger har en weekend, og alle weekender har et hav af koncerter. GAFFA har samlet de koncerter, vi synes er mest spændende, og som du stadig kan nå at få billetter til.

TORSDAG DEN 12. OKTOBER:

København:


Future, Valby Hallen

Future (billedet) udgav i marts to album på to uger og blev kort tid efter den første artist i musikhistorien til at have to albums på en førsteplads i løbet af to uger. Det er første gang, den Atlanta-baserede rapper besøger Danmark, da han til stor ærgrelse for sine fans aflyste sin koncert på Roskilde Festival sidste år. Men nu vil den for mange vigtigste Atlanta-rapper siden Gucci Mane og en af sin tids definerende stemmer endelig indtage den danske jord med sine mange bangers.


Aarhus:

Cold Specks, Atlas (spiller også i Vega 13. oktober)

Canadiske Cold Specks blander soul og gospel a la sydstaterne med goth-inspireret indie-folk, en genre, der ofte er blevet kaldt doom-soul. Til hendes koncerter i Danmark har hun selv udtalt, at publikum kan forvente ”et kosmisk eventyr, lækre elektroniske lyde og en røget, velouragtig tone”.


Med sig til koncerten har hun sit seneste album ”Fool's Paradise”, som udkom i september og et tre-mands band.

Odense:


Phono Festival (fortsætter fredag og lørdag)

Phono Festival afholdes for 12. gang og kører i år med temaet Encourage. Med det temaet vil festivalen fokusere på de positive ting, musikken fremmer hver eneste dag, hvordan musik kan være med til at opmuntre mennesker og endda hele nationer til at handle og gøre en forskel.

På festivalen kan du opleve blandt andet Den Sorte Skole (DK), Plaid (UK), Age Coin (DK), Porter Ricks (DE), Frankie Twilight (SE) og Yally (UK).

Aabenraa:


HUN SOLO, NygadeHuset (spiller også på Skråen 13. oktober)


HUN SOLO er et projekt, der ønsker at sætte spot på de mange talentfulde og spændende kvindelige musikere, der findes i det danske musiklandskab. Koncerten på NygadeHuset er starten på deres efterårsturné, hvor du kan opleve fem solokoncerter på én aften fra Sys Bjerre, Mendoza, Cajsa Siik (SE), Nana Jacobi og Kirstine Stubbe Teglbjærg.

FREDAG DEN 13. OKTOBER:


København:

Mogwai, Vega (få billetter)

Gennem årene er det blevet til otte studiealbums, et livealbum og en række opsamlinger og soundtracks, alle fyldte med melodiske, nærværende og bevægende postrock-udladninger. Det skotske kollektiv har beriget fans med lydlandskaber af vibrerende skønhed og melankolsk voldsomhed og vil gøre det samme igen, når de kigger forbi Vega i weekenden.

Kulturnatten, hele København


Kulturnatten er Københavns største årlige endagsbegivenhed og har i over 20 år har været en af byens mest velbesøgte kulturbegivenheder. Der er begivenheder for hele familien i hele byen, og af koncerter er det blandt andet værd at fremhæve Oh Land i Nikolaj Kunsthal og
Katinka i Kulturministeriet.

Aarhus:


Kakkmaddafakka, Train (spiller også i Vega 14. oktober)


Det alternative rockband er et af Norges mest populære for tiden, og de er kendte for deres charmerende og dansante liveoptrædener, der gentagne gange scorer højt på anmeldernes terninger. Med sig til koncerterne i Danmark har de det lovende band Dør nr. 13, der sidste år vandt KarriereKanonen.

Nelson Can, Atlas (spiller også på Posten i Odense 14. oktober)


De fremadstyrtende rockkvinder fra trioen Nelson Can fik deres gennembrud i 2014 med debutalbummet Now Is Your Time to Deliver og er nu på banen igen med ep’en EP3. Det er tre år siden, de sidst har spillet et fuldt sæt i Aarhus, så ifølge forsanger Selina Gin kan de slet ikke vente med at give den gas på scenen: ”Man kan godt forvente en koncert med en masse nyt materiale og al den energi, vi har gemt på de sidste to år.”

LØRDAG DEN 14. OKTOBER:


København:

Pede B, Amager Bio

På det seneste album fra Pede B, Sparring, har rapperen sparret med en række håndplukkede danske rappere med målet om selv at blive en bedre rapper og samtidig samle dansk hiphop, nedbryde fordomme og bygge bro mellem den nye og den gamle skole. Koncerten i Amager Bio er releasekoncerten for det nye album og bliver fulgt op af koncerter i blandt andet Odense og Aarhus senere på måneden.

Aalborg:


Velvet Volume, Studenterhuset


De tre søstre, der udgør bandet Velvet Volume, har netop udgivet deres længe ventede debutalbum Look Look Look!, som er både legende, hårdt rocket, tøset og mandhaftigt på en gang. Kvinderne er også kendt for at give den god gas på scenen og har senest imponeret på branchefestivalen Reeperbahn i Hamburg, hvor de spillede hele tre koncerter.

SØNDAG DEN 15. OKTOBER


København:

The Mountain Goats, Pumpehuset

John Darnielle, som er frontmanden bag The Mountain Goats, er en original af format, når han indtager scenen med sin karismatiske person, sit skæve tekstunivers og sin særegne vokal. Genren bevæger sig inden for et spekter af indiefolk og lofi-rock, som senest blev leveret på 2017-albummet Goths.

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt


12. og 14. oktober: Dúné, Musikkens Hus, Aalborg og Musikhuset Aalborg (der er dog få billetter i Teaterbygningen i Køge 13. oktober)


13. oktober: Av Av Av, Pumpehuset

ANNONCE