Nyhed

R. Kellys ekskæreste taler ud om sexmisbrug

GAFFA.dk - Alt om musik

Billedet: Coverfoto fra R. Kellys album Black Panties fra 2013.

I et detaljeret interview til Rolling Stone afslører R. Kellys ekskæreste, hvordan r&b-stjernen har kontrolleret, manipuleret og misbrugt hende via overvågning, seksuel tvang, fysisk afstraffelse og sult.

”Rob får dig på en måde til at føle, at du skal beskytte ham,” udtaler R. Kellys ekskæreste, Kitti Jones, blandt andet. ”Det er dig og ham mod verden. Hvis nogen nævnte ham (i en samtale, red.), ville der øjeblikkeligt skyde en mur op.”


Det er ikke nyt for r&b-sangeren R. Kelly at blive beskyldt for seksuelle overgreb. I en BuzzFeed-rapport fra juli 2017 beskyldes R. Kelly af flere kilder for at være leder af en sexkult, der indespærrer, kontrollerer og misbruger unge kvinder – oftest håbefulde sangerinder, der drømmer om, at Kelly-forholdet kan blive en vej ind på den amerikanske musikscene.

Det er adskillige forældre, der anklager Kelly for at holde deres døtre indespærret, misbruge dem seksuelt og kontrollere deres mad, tøj og søvn. Kelly afviste i den forbindelse alle anklager. Han er tidligere blevet retsforfulgt for blandt andet at besidde børnepornografisk materiale og have sex med mindreårige, men er i alle tilfælde blevet frifundet.

LÆS OGSÅ: ”Decapitated – nu er bandet tiltalt for kidnapning og voldtægt”


Kvinderne i BuzzFeed-historien var anonyme, men nu træder en af Kellys ekskærester, Kitti Jones, frem og bekræfter anklagerne. Hun er tidligere dj på Dallas’ hiphop/r&b-radiostation The Beat og havde i modsætning til flere andre af Kellys kærester både karriere, eksmand og barn. Hun forlod både hjem og karriere, da hun boede hos Kelly i perioden 2011 til 2013. Nu står hun frem i sagen med en detaljeret beskrivelse af, hvordan sangeren har kontrolleret, manipuleret og misbrugt hende.

”99% af tiden havde jeg ikke lyst”

Jones fortæller, at det startede som en almindelig flirt via sms og opkald. Men allerede deres andet møde indledtes ved, at Kelly satte sig i en sofa og tilfredsstillede sig selv for øjnene af hende. Han sagde ting i stil med ”jeg skal træne dig” og ”jeg skal lære dig at være sammen med mig”, men Jones var efter eget udsagn så tiltrukket af Kelly, at hun bare ignorerede det.


Jones sagde sit job op og flyttede til Kellys lejlighed i november 2011, da hun anså deres forhold som et ”modent forhold”. Efterhånden blev det dog tydeligt, at alt skulle godkendes af ”Daddy”, som Kelly blev kaldt. Han skulle altid vide, hvor hun var. Hun måtte kun forlade huset iført T-shirts og sweatpants og ikke snakke med andre mænd. Alle i Kellys indre cirkel undgik al kontakt med hende. Alligevel var hun sikker på, at hun var den eneste kvinde i soulsangerens liv:

”Så længe du ikke ser eller finder noget mistænkeligt, antager du bare, at du er den eneste, indtil det er lige foran dig,” udtaler hun.

i 2012 var Jones med på Kellys "Single Ladies"-tour, hvor hun blandt andet optrådte på scenen i et bur. Efter eget udsagn blev hun behandlet som en "prinsesse" på hele turnéen.


Artiklen fortsætter efter videoen

I januar 2013 flyttede Kelly og Jones til hans indspilningsstudie, hvor der boede to andre af Kellys kærester. Her tog misbruget til i styrke og frekvens. Selvom der ikke var lås på dørene, blev alt ifølge Jones overvåget med kameraer, kvinderne måtte ikke tale med hinanden, og de skulle have tilladelse til at forlade deres værelser. Hvis Jones ikke fulgte ordrer, fik hun taget sin mobil (og dermed sin mulighed for at få mad eller forlade rummet) eller fik nægtet mad. Den længste tid uden mad var 2,5 dage, men en dag uden mad var ikke ualmindelig. Senere tvang Kelly hende til at have sex med andre kvinder eller til at se på, at han misbrugte andre kvinder.


”Du kunne ikke sige nej, for så blev du straffet,” siger hun. ”99% af tiden havde jeg ikke lyst og fortalte ham, at jeg ikke havde lyst.”

LÆS OGSÅ: ”Marilyn Manson-bassist beskyldt for voldtægt” 

”Det var den mest forfærdelige ting. Folk hører det og siger ”Åh, du er jo voksen”. Nej. Du skal virkelig være der for at forstå præcist, hvordan det føltes, at en person overmander dig og får dig til at føle, at der ikke er noget for dig uden for ham.”


Til sidst overvejede Jones at gøre en ende på det og tage sit eget liv, men endte med at flygte hjem til Dallas i september 2013. Hun har siden haft nogle ubehagelige møder med r&b-stjernen, men håber nu, at hun kan hjælpe andre kvinder i lignende situation. Det vil hun blandt andet gøre via en non-profit-organisation ”Stop Protecting Your Abuser”, som skal få kvinder til at udtale sig i den type situationer.

LÆS OGSÅ: ”Kvinden, der anmeldte Nelly for voldtægt, vil ikke vidne mod ham” 

R. Kelly afviser alle anklager


En repræsentant for Kelly skriver til Rolling Stone, at Kelly blandt andet er bekendt med Jones' anklager, men at alt er foregået med hendes samtykke, og at Kelly ikke har kontrolleret hende eller andre kvinder:

”Mr Kelly er bekendt med de gentagne og nu større anklager fra (Ms Jones). Det er ærgerligt at Ms Jones, efter offentlig udtale om det modsatte, nu forsøger at portrættere forholdet med Mr Kelly som alt andet end en samtykkende forbindelse mellem to voksne. Som tidligere anført kontrollerer Mr Kelly ikke det frie valg eller tvinger handlinger af et andet menneske, herunder Ms Jones, mod deres vilje. Enhver anklage om ulovlighed af nogen art eller af Mr Kellys misbrug af nogen kvinde er falsk, slet motiveret og injurierende.”

ANNONCE