Nyhed

De fem første navne er klar til NorthSide 2018

GAFFA.dk – Alt om musik

NorthSide annoncerer de fem første navne til næste års festival, nemlig Queens of the Stone Age, The National, Father John Misty, Deerhunter og Cigarettes After Sex.

Billetsalget til den niende udgave af NorthSide startede i fredags, og de fem første navne er nu klar til festivalen, der afvikles i dagene 7.-9. juni 2018 i Ådalen ved Aarhus. Denne gang torsdag til lørdag modsat det sædvanlige fredag til søndag.

Queens of the Stone Age

Josh Homme & Co. er altid en garanti for forrygende shows, noget rockgruppen beviste, da de leverede en solid afslutning på NorthSide i 2014. Siden gennembruddet med albummet ”Songs for the Deaf” i 2002 har Queens of the Stone Age vist sig at være et af de stærkeste rockbands i dette årtusinde, og med seneste albumudgivelse ”Villains”, der er produceret af Mark Ronson, formår bandet igen at overraske med progressive og fængende rocksange. Varm op med det nye nummer ”The Way You Used to Do”.

 

The National

Indiegruppen var tidligere denne måned ude med sin syvende albumudgivelse, ”Sleep Weel Beast”, der blandt andre rosende anmeldelser fik fem stjerner af GAFFAs anmelder under titlen: ”Mægtige melankolske ørehængere på detaljerigt udspil”. The National optrådte på NorthSide for tre år siden, og som GAFFAs anmelder skriver om den fremragende, femstjernede koncert: ”Har man set The National flere gange før, ved man, at de har en række esser i de mørke jakkesæt-ærmer”. Og de, der ikke har set indiebandet før, kan de glæde sig til en fantastisk førstegangsoplevelse. Varm op med det nye nummer ”The Systems Only Dreams in Total Darkness”.

 

Father John Misty

Singer-songwriteren med det borgerlige navn Josh Tillman har efter tiden med Fleet Foxes og solokarrieren som J. Tillman gjort sig særdeles anerkendt under den kontroversielle og talentfulde karakter Father John Misty. Det højt anmelderroste album fra 2015 ”I Love You, Honeybear” fik ikke mindre end seks stjerner af GAFFAs anmelder, og til trods for den mindre GAFFA-roste efterkommer ”Pure Comedy”, der blev udgivet tidligere i år, kan publikum se frem til en stjerne, der nok vil både overraske og fascinere. Varm op med det nye nummer ”Things It Would Have Been Helpful to Know Before the Revolution”.

 

Deerhunter

Den småpsykedeliske, indierockede gruppe fra Atlanta har udgivet anmelderroste plader siden begyndelsen i 2001. Især fik Deerhunter international anerkendelse med det delikate og særdeles smukke ”Halcyon Digest” i 2010, der scorede fem stjerner af GAFFAs anmelder. Rockgruppen leverer støjende og hypnotiserende optrædener, og vi glæder os til Deerhunters første besøg på NorthSide til næste år. Varm op med det energiske nummer ”Snakeskin” fra 2015.

 

Cigarettes After Sex

Den ambiente popgruppe fra Texas opfyldte fuldstændig de store forventninger til deres selvbetitlede debutalbum, der blev udgivet tidligere i år til fem stjerner af GAFFAs anmelder. Cigarettes After Sex suger lytteren ind i et drømmende, vemodig og samtidig opløftende univers, og deres første koncert i Danmark i København til november blev hurtigt udsolgt. Heldigvis kan NorthSide nu præsentere dem til næste års festival, og i mellemtiden kan du varme op med ”Apocalypse”.

ANNONCE