Nyhed

Første gang i 18 år: The The er tilbage i Danmark

GAFFA.dk - Alt om musik

I størstedelen af det 21. århundrede har der været ret stille omkring det engelske band The The. Nu annoncerer gruppen imidlertid på sin hjemmeside, at det legendariske orkester med sanger og sangskriver Matt Johnson i front spiller deres første koncert på dansk jord siden år 2000. Det bliver på Heartland Festivals tredje udgave, der foregår den 31. maj til 2. juni 2018. The The er det første hovednavn, som den fynske festival annoncerer.

”We Can’t Stop What’s Coming”

Verden fik for nyligt nys om, at der endnu var liv i flyvske The The, da Matt Johnson dette forår samlede tropperne og udgav singlen ”You Can’t Stop What’s Coming”. Sangen er en hyldest til Johnsons bror, der gik bort i januar 2016 – billedkunstneren Andy Johnson, som skabte mange af The Thes pladeomslag – og samtidig også et soundtrack til dokumentarfilmen om Johnsons radiostation, Radio Cineola. På singlen optrådte de tidligere bandmedlemmer Zeke Manyika på percussion, James Eller på bas og Johnny Marr (eks-The Smiths, eks-Modest Mouse med flere) på guitar. Heartland Festival beskriver selv den kommende koncert som et comeback for bandet, men hvilken konstellation, som karismatiske Matt Johnson og The The optræder i til næste sommer, er endnu uklart.


Hør singlen her (artiklen fortsætter under videoen):

Heartland Festival hylder yndlingssangen


The The har eksisteret i forskellige konstellationer siden 1979, hvor det eneste faste medlem har været Matt Johnson. Bandet har udgivet adskillige anmelderroste albums og hitsingler som ”The Beat(en) Generation”, ”Dogs of Lust” og ikke mindst ”Heartland”, som Johnson selv har omtalt som ”formentlig den bedste sang, jeg har skrevet”. Ganske passende gør sangskriveren nu comeback på en festival, der bærer yndlingssangens navn.

Få et genhør med The The her:

 

ANNONCE