Nyhed

Pharrell holder følelsesladet tale om rascisme

GAFFA.dk - Alt om musik

Pharrell var inviteret på scenen for at overrække en pris til Hype Williams til VH1’s ”Hip-Hop Honours: 90’s Game Changers”-showet – og nu hvor han alligevel stod under spotlamperne, så havde han noget på hjerte, som han gerne ville dele med publikum.

Flere gange under talen undskyldte den amerikanske rapper for at ”hijacke” øjeblikket fra hans ”bro”, men det var tydeligt, at det, han havde at sige, ikke kunne holdes inde – og fra publikum blev han da også kun mødt af forståelse og applaus.

I talen kan man fornemme en underliggende frygt i Pharrells standpunkt: ”Jeg er måske bare en lille bitte musiker, men jeg er også afro-amerikaner” siger han. Men det overordnede budskab emmede mest af en manglende forståelse over for de amerikanere, der vælger at være ligeglade, de amerikanere, der ikke åbner øjnene for det, der foregår og ikke er bange:


”Du skal ikke tro, at bare fordi de [de hvide nationalister, red.] kommer efter afro-amerikanere, fordi de kommer efter den jødiske samfundsgruppe, og de kommer efter latinamerikanerne, så kan det ikke gå ud over dig, bare fordi du ligner dem,” siger han blandt andet.

”De bliver ved med at snakke om en mur. Men fjenden er den her opdelingsmentalitet, og den er på denne side af muren.”

Pharrell afsluttede sin tale med at forklare, hvad det betyder for ham at være afro-amerikansk:


”Afrika er det, der er i mig. Amerika er der, jeg er nu. Og hvis det er her, jeg er, og det her er Amerika, så er det med frihed og retfærdighed til alle.”

Du kan høre hele talen herunder.

ANNONCE