Nyhed

Yoko Ono truer læskedrik til at ændre navn efter krænkelse af Lennon-navnet

GAFFA.dk – Alt om musik

Den polske producent af læskedrikken ”John Lemon” er tvunget til at ændre navn, efter Yoko Ono har truet med søgsmål om skadeerstatning på 500 Euro (cirka 3700 danske kroner) per flaske.

Læskedrikken er blevet distribueret i 14 andre europæiske lande, men da Yoko Ono mener, de har krænket hendes afdøde ægtemand John Lennon, har de nu ændret navn til ”On Lemon”. Producenten må godt sælge de resterende ”John Lemon”-produkter til og med oktober, men fra og med november vil det rebrandede ”On Lemon”-produkt vise sig i butikkerne.

Ifølge musikmediet Rolling Stone har firmaet benyttet referencer til The Beatles i sin markedsføring, eksempelvis frasen ”Let it Be” – titlen på The Beatles’ album fra 1970 – og et par runde solbriller, som lignede dem, John Lennon brugte. Firmaet hævder dog, at det ikke havde nogle intentioner om at udnytte referencerne for at få et gunstigere salg.


Man kan dog trygt antage, at salget af læskedrikken vil stige fremover. For, som man siger, er der intet så godt som dårlig pr.

ANNONCE