Nyhed

Badesøen præsenterer det fulde program

GAFFA – Alt om musik

Imarhan og Mad Professor fuldender programmet

Tidligere har festivalen Badesøen i Albertslund offentliggjort Anna Von Hausswolff, Sjæl I Flammer ft. Kasper Winding og Yo La Tengo, og i dag føjes så yderligere navne til plakaten, hvor musikprogrammet nu er komplet.

Internetradioen The Lake og spillestedet Forbrændingen føjer i dag Imarhan og Mad Professor på koncertprogrammet til Badesøen Festival. Imarhan præsenteres i et samarbejde med det københavnske spillested Alice. Senere præsenteres det fyldige program for pop-up-koncerterne og radioscenen.


Imarhan
Tuareg-bandet Imarhan udgav i 2016 deres debutalbum Imarhan, og bandet har netop udgivet albummet Temet (på pladeselskabet City Slang), der introducerer mere funk, fuzz, disco og rock i deres algierske ørkenmusik.

Bandet kombinerer de musikalske tendenser fra det sydlige Algeriet, hvor moderniteten er slået mere igennem end i nord, hvor tuareg-folket primært opholder sig, og hvorfra Imarhans musikalske univers også udspringer. Imarhan er moderne ørkenrock med dybe rødder i den musikalske tradition, som blandt andet Tinariwen kommer fra.

Live er Imarhan kendt for ekstatiske liveshows, der med vuggende rytmer indbyder til dans. Temet, den nye plades titel, betyder forbindelser. Det er bandets opråb om, at vi alle er forbundet, og det kun er ved accept af, at vi alle er forbundne, at vi kan løse alle kulturers problemer.

Mad Professor
En af de allerstørste stjerner inden for dubmusikken er Mad Professor. Siden de tidlige 80'ere har han fra sin base i London udgivet et utal af plader på sit eget legendariske Ariwa-label, der ud over stakkevis af Mad Professor-albums også har udgivet plader med Lee Scratch Perry, U-Roy og mange andre store dub-navne.


Mad Professsor fik sit navn allerede i skolen på grund af sine talenter og eksperimenter med elektronisk udstyr og musik. I 1995 inviterede Massive Attack ham til at remixe hele deres andet album Protection. Det udkom under titlen No Protection og blev endnu et gennembrud for Mad Professor. Albummet opnåede massiv hype og var kraftigt medvirkende til dubbens opblomstring i 90'erne. Mad Professor tilskrives ofte æren for at føre dubmusikken ind i den digitale alder, og hvad Lee Scratch Perry er for førstegenerationen af dubmusikken, er Mad Professor for andengenerationen.

Pladeselskabet Ariwa er fortsat særdeles aktive, og det samme er Mad Professor, som fortsat producerer, udgiver og spiller live på højt niveau.

Badesøen Festival fandt sted for første gang i juli sidste år og bød på alt fra pop-ups med eksempelvis den svenske musiker Jens Lekman, forfatteren Nikolaj Zeuthen, slagtøjsspilleren Ying-Hsueh Chen til fællessang med The Savage Rose og psychrock fra Dungen.


ANNONCE