Nyhed

Ex-bandemedlemmer starter nyt pladeselskab

Musikken er et stærkt alternativ til gadelivet

I dag udgiver det nye musiklabel, Probation, deres første single ’Andale’ fra den spirende urban-artist, Bassam. Probation er startet af barndomsvennerne Sleiman Sleiman og Khaled Ghali i 2017 med en vision om at hjælpe unge artister med at få musik ud til masserne.

Fokus ligger på hiphop og rap, og da mange af de spirende talenter i den genre udspringer fra mindre privilegerede lag i samfundet, er der en motivation i at kunne vise dem et alternativ til gadelivet, siger de to stiftere. Der er en grund til, at dette aspekt er vigtigt for Sleiman og Khaled. For de har selv været der.

Med en fortid som bandemedlemmer med adskillige pletter på straffeattesten, ved de hvor svært det kan være at bryde med en kriminel livsstil. Det kræver et stærkt alternativ, og for dem var det musikken.

gallery_large

Det samme har gjort sig gældende for Bassam og hans musik. Den 18-årige palæstinenser er vokset op på blokken i Nivå og har med egne ord aldrig været den bedste i skolen. Mange af drengene omkring ham forfaldt til et liv med kriminalitet, og gadelivet har også trukket i Bassam. Dog har passionen for musikken hevet i den anden retning, men balancen har været svær. Som han selv synger i ‘Andale’: ”Musikken eller gaden giver mig svaret.” Musikken vandt heldigvis.

For kort tid siden havde Bassam aldrig tænkt, at skriverierne ville føre til noget videre. Det ændrede sig, da hans gode ven, rapperen Carmon, hørte hans materiale og opfordrede ham til at gøre noget seriøst ved det. ”Det er musikken, jeg brænder for. Jeg har aldrig gået til noget musik, men jeg har freestyle-rappet siden jeg var 10 år og skrevet tekster, siden jeg var 12”, siger Bassam.

Musikkens vej har nu ført til en underskrift hos Probation. Stifterne bag det nye label lever og ånder selv for musikken. Khaled er ny mand bag mikrofonen, men glødende passioneret, og snart klar til selv at debutere som artist. Sleiman derimod, er for længst etableret i dansk mainstream, med et katalog der indeholder 7 guld- og 2 platinplader. De første 6 artister er allerede signet til Probation. De er unge, sultne og talentfulde, og under Probation-paraplyen vil de definere en ny bølge i dansk urban-musik. Der er noget for alle. Fra party-sange og Don Juan-tracks til dyster gade-rap og reflekterende lyrik.

gallery_large

Det første skud på stammen fra Probation, Bassam, finder selv inspirationen i sit eget liv, men i modsætning til meget urbanmusik, der beskriver det hårde liv på gaden på down- og midtempo beats, vælger Bassam med sin første single ‘Andale’ at fokusere på noget lidt mere festligt, til lyden af uptempo rytmer. Nemlig en fredag aften i byen for Bassam og hans venner:

”Sangen er meget festlig og handler om sådan en rutine-fredag, hvor vi laver noget hyggeligt, ringer til nogle venner og veninder. Jeg skriver om fest og farver og venner og sådan noget, du ved. Mit eget liv. Og jeg vil gerne have, at andre skal kunne relatere til det.”, siger Bassam.

Han beskriver sin perfekte fredag: ”Jeg synes, en sjov fredag for mig betyder fri fra skole, noget god mad, en god fest, og så må vi se, hvor det fører hen. Andele, andele, vi skal videre. Ikke sidde fast.”, lyder det fra den 18-årige rapper.

Lyt til det nye nummer med Bassam her:

 

ANNONCE