Nyhed

Fleetwood Mac fyrer kernemedlem – erstattes af to stjerner

GAFFA.dk – alt om musik

Lindsey Buckingham er ude af bandet – igen.

Fleetwood Mac har ifølge Rolling Stone netop fyret et af gruppens kernemedlemmer, sanger, guitarist og sangskriver Lindsey Buckingham (til højre på foto). Buckingham erstattes af hele to personer, nemlig Mike Campbell, tidligere guitarist for Tom Petty & The Heartbreakers, og Crowded House-sanger Neil Finn.

Ifølge Rolling Stone skyldes fyringen uenigheder om gruppens kommende turné. Turnédatoerne er endnu ikke offentliggjort.

Fleetwood Mac har udsendt en pressemeddelelse, citeret af Rolling Stone. Her skriver gruppen intet om, at der er tale om en fyring, men oplyser følgende:


"Vi er glade for at byde velkommen til musikalske talenter af en kaliber som Mike Campbell og Neil Finn. Med Mike og Neil vil vi spille alle de hits, som fansene elsker, og vi vil overraske vores publikum med sange fra vores historiske bagkatalog. Fleetwood Mac har altid været en kreativ udvikling. Vi glæder os til at ære den ånd på denne kommende turné."

LÆS OGSÅ: Fleetwood Mac – Dinosauren med de ni liv

Siden Fleetwood Macs brede gennembrud i midt-70'erne har bandet været centreret omkring hele tre forsangere og sangskrivere, Lindsey Buckingham, Christine McVie og Stevie Nicks, men de har alle på skift været inde og ude af gruppen, grundet kunstneriske uoverensstemmelser, misbrug, flyskræk med mere, og nu er det tilsyneladende atter Buckinghams tur til at tage en tid på udskiftningsbænken.


Gruppen er dog opkaldt efter sin rytmesektion gennem langt hovedparten af bandets karriere, de stadig aktive medlemmer, trommeslager Mick Fleetwood og bassist John McVie (som tidligere har været gift med Christine McVie, ligesom Buckingham og Nicks også har dannet par).

Fleetwood Mac blev dannet i England i 1967 som et bluesband og fik i 70'erne, efter en række udskiftninger, base i Californien med en langt mere poprocket lyd, der blandt andet gav dem massive hits med album som Fleetwood Mac (1975), Rumours (1977) – et af rockhistoriens 10 bedst sælgende album – og Tango in the Night (1987).

Blandt de hits, som Lindsey Buckingham er ansvarlig for, kan nævnes "Monday Morning" (1975), "Go Your Own Way" (1977) og "Big Love" (1987).


Hør den passende betitlede "Go Your Own Way":

ANNONCE