Nyhed

Musikalsk tema på succesfestival: Oprindelige folkeslag

GAFFA.dk – Alt om musik

Tønder Festival præsenterer en lang række kunstnere med rødder i kulturen hos oprindelige folk i Canada, Grønland, Australien og det nordlige Skandinavien.

Årets festival i det sønderjyske byder på et stort "indigenous"-tema, hvor sangere og sangskrivere med rødder i forskellige oprindelige folkeslag indtager scenerne. Kunstnerne vil give tidssvarende bud på musikalsk fortællekunst, der bygger på den kultur, de selv har rødder i.

"Vi er stolte over at præsentere de mange fremragende kunstnere under årets indigenous-tema. Publikum får mulighed for at opleve sangskrivere og sangere, som formidler urgamle musiktraditioner i et nutidigt musikalsk sprog, og som kommer fra forskellige oprindelige kulturer. Det er vigtigt for os som international folk- og rootsfestival at have en satsning som dette tema med i programmet og at kunne give repræsentanter for oprindelige folk en stemme," siger Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival.

Fra Canadas prærie til Australiens udkant

Fra Manitoba i Canada kommer to sangskrivere med baggrund i den indianske kultur, William Prince, som også besøgte Tønder sidste år, og Richard Inman. Begge er på kort tid blevet store navne i hjemlandet og byder på et miks af country, folk og traditionskultur.

Grønland bliver repræsenteret af sangerinden Nive Nielsen samt af veteranen Rasmus Lyberth.

Den samiske kultur, som historisk har udfoldet sig i det nordlige Norge, Sverige, Finland og Rusland, har med blandt andet joiksangen et stærkt musikalsk kort. Publikum kan glæde sig de to samiske kunstnere, nemlig Mari Boine og Vassvik.

Fra Australien kommer to sangere og sangskrivere, med deres formidling på aboriginal-kulturen, soul-inspirerede Dan Sultan samt Gawurra, der synger på Yolngu-stammens sprog.

Tønder Festival afholdes fra den 23. til 26. august 2018.

ANNONCE