Nyhed

Jazzet nyfortolkning af den danske sangskat

GAFFA.dk - alt om musik

Den danske jazzpianist Martin Schack fortolker den danske sangskat i en række koncerter med nogle af de allerbedste dansk jazzmusikere. Se tourplanen nederst i artiklen.

Hvis du elsker jazz, så kender du med garanti den danske jazzpianist Martin Schack. Under navnet "Jazz På Dansk" allierer Schack sig med et stjernehold af jazzmusikere, der nu fremfører et udpluk af den danske sangskat i nyopførte arrangementer i løbet af efteråret og vinteren.

Det vil være lyden af folkeviser og morgensangshits fra blandt andet Carl Nielsen, Kaj Normann Andersen, Mogens Jermiin Jensen, Pia Raug og Benny Andersen, når "Jazz På Dansk" spiller håndplukkede klassikere fra sangskatten. Arrangementerne spilles i nyfortolkede jazzversioner, og byder på improvisationer og et dybt swingende beat, dog med stor respekt for det oprindelige musikalske oplæg. 


LÆS OGSÅ: Paul McCartney til Danmark

"Jazz På Dansk" består, foruden Martin Schack, af Morten Lund (trommer), Michael Olsen (sax) og Morten Ramsbøl (bas), alle eftertragtede jazzmusikere, der har spillet sammen siden 2010. Siden da har de udgivet tre albums, senest Vinter- og julesange i 2016.

"Jazz På Dansk" kan opleves på følgende steder i efteråret og vinteren:


29/8: Ollerup Efterskole

30/8: Jazzhus Montmartre

1/9: Øster Lindet Kirke 


2/9: Dragør Kirke

13/11: Christianskirken, Frederecia

14/11: Bangsbostrand Kirke


15/11: Tinglev Kirke

28/11: Viborg Bibliotek

29/11: Skive Jazz Klub


9/12: Sct Jacobi Kirke, Varde

13/12: Jazzhus Dexter

14/12: Amagerbro Jazzklub


16/12: Termansens, Ribe

ANNONCE