Nyhed

Stjerner hylder Aretha Franklin

GAFFA.dk – alt om musik

Den sørgelige nyhed om at dronningen af soul, Aretha Franklin, sov stille ind i sit hjem i nat, er gået verden rundt. Nu hyldes den legendenariske sangerinde af utallige stjerner på de sociale medier.

Soulsangerinden Aretha Franklin blev 76 år gammel, men hun vil for altid blive husket for sin musikalske og kulturelle gennemslagskraft. Ikonet hyldes nu på de sociale medier, hvor sangere, skuespillere og andre stjerner minder hendes varme person og vigtige betydning for musikken. 

Flere poster blot et billede af sangerinden med teksten "RESPECT" – hendes mest kendte sang, men flere deler længere hyldester til Franklin. Blandt andet skriver Elton John en længere tribut, der afsluttes med ordene: "Verden vil savne hende, men vil altid frydes ved hendes musikalske arv. Dronningen er død. Længe leve Dronningen".

LÆS OGSÅ: Sidste tæppefald for dronningen af soul


"Det er svært at forestille sig en verden uden hende," skriver Barbra Streisand på Twitter. "Ikke alene var hun en unik, brillant sangerinde, men hendes engagement i borgerrettigheder har haft en uudslettelig betydning for verden". Også Barack og Michelle Obama hylder soul-legenden med store ord i en officiel udtalelse. Et uddrag lyder således: 

"Gennem hendes kompositioner og suveræne musikalitet bidrog Aretha til at definere den amerikanske oplevelse. Gennem hendes stemme kunne vi mærke vores historie, det hele i enhver nuance – vores styrke og vores smerte, vores mørke og vores lys, vores søgen efter frelse og vores hårdt-tilkæmpede respekt."

Læs et udvalg af de mange reaktioner nedenfor:


 


 


 

ANNONCE