Nyhed

Første 12 musiknavne til CPH:DOX

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX afslører de første navne til musikprogrammet i 2019

En af verdens største dokumentarfilmfestivaler finder hvert år sted i København i foråret. Siden 2010 har festivalens musikprogram AUDIO:VISUALS præsenteret en række kunstnere fra ind- og udland, der forener musik med visuel kunst og film i en række live-optrædener.

I dag løfter CPH:DOX sløret for de første 12 navne til næste års 16. udgave af festivalen. Se den fulde liste nederst i artiklen.


LÆS OGSÅ: Skarpsåret musikdokumentar med dybde

Et af hovednavnene er medlemmer fra amerikanske Animal Collective, som har gæstet CPH:DOX flere gange tidligere i forskellige konstellationer af kollektivet. Til marts vender medlemmerne Deakin og Geologist tilbage med deres nyeste audiovisuelle album Tangerine Reef fra 2018. Foruden en visning af det samfundskritiske værk byder aftenen på solokoncerter med både Deakin og Geologist samt en samtale med Geologist og forsker Colin Foord fra art-science-duoen Coral Morphologic.

Blandt de annoncerede finder man også forsangeren fra det amerikanske indierock-band TV on the Radio, Tunde Adebimpe, som giver en sjælden solo-optræden af sit nyeste audiovisuelle værk A Warm Weather Ghost – noget der beskrives som et 70-minutters langt syretrip, inspireret af fire dødsfald blandt Tundes venner og familie i 2012. 


LÆS OGSÅ: Animal Collective - Et barneskridt for kollektivet, et tigerspring for musikken

Foruden de internationale navne gør AUDIO:VISUALS plads til nyskabende danske kunstnere. Fribytterdrømme vil både give koncert og verdenspremiere på deres selvbetitlede dokumenar. Samtidig vil der være audiovisuelle koncerter med navne som ML Buch, The Black Nothing, Josiah Konder + First Flush med flere.

CPH:DOX finder sted fra den 20. til den 31. marts. Det fulde festivalprogram offentliggøres den 20. februar.


Se alle dagens annonceringer til AUDIO:VISUALS 2019 her:

ML Buch (DK) 20/3

Eivør (FO) 21/3


An Evening With Animal Collective & Coral Morphologic (US) 22/3

GAS (DE) 23/3

Hjalte Ross (DK) 23/3


Fribytterdrømme (DK, billedet) 24/3

Tashi Wada feat. Julia Holter (US) 27/3

Tunde Adebimpe (TV on the Radio) performing ‘A Warm Weather Ghost’ (US) 29/3


Josiah Konder + First Flush (DK) 30/3

Alex Zhang Hungtai (RC) 30/3

Datarock (NO) 31/3


The Black Nothing vs. Jeppe Lange (DK) 31/3

ANNONCE