Nyhed

Gløgglich er tilbage – med Marvelous Mosell og Benal

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

Aarhus’ største homecoming-fest løber af stablen den 22. december på Train og Kupé – med blandt andre Marvellous Mosell og Benal på programmet.

– Vi ses den 22. december til Gløgglich. Sådan plejer gamle og nye venner at sige til hinanden, når julemåneden nærmer sig, fortæller medarrangører Christian Østergaard Sørensen. Sådan har det været i 18 år, og tanken bag har altid været at skabe en årlig fest, hvor man kunne mødes med de venner, der havde været ude at rejse i deres sabbatår, eller som var flyttet udenbys for at læse på en videregående uddannelse.

– De første arrangører, hvor den kendte dj Rasmus Schack stod i front, opsøgte simpelthen folk på gader og stræder og gav dem en fysisk invitation. Det var ren guerillamarkedsføring!


I starten dukkede et mindre publikum op, men i dag plejer over 1200 aarhusianere at møde op for at ønske hinanden glædelig jul – og det til lyden af tidens hotteste navne samt nye som gamle dj's og artister fra den aarhusianske undergrund.

– Man kan godt sige, at man tilbage i 00’erne måtte være mere opsøgende i forhold til at skaffe gæster, men her har Facebook sidenhen været med til at eskalere deltagerantallet, forklarer Christian Østergaard Sørensen og understreger, at mange af de 18-årige, som er med i dag, formentlig også har hørt om Gløgglich Homecoming fra enten deres ældre søskende eller forældre.

Det betyder også, at mange af dem, som var med fra starten, er omkring 40 år i dag – og det er blandt andet en af grundene til, at det musikalske program henvender sig så bredt, som det gør. I år er Marvellous Mosell på plakaten sammen med Benal, r&b-sangerinden Josephin Bovién og en lang række prominente dj's, heriblandt Bang Bang og Rasmus Schack, der begge har været med fra begyndelsen. Sidstnævnte som hovedarrangør, der dog trak sig for et par år siden for at arbejde i Brasilien, blandt andet som dj.


– Det er jo én stor klubfest, hvor folk mødes og catcher up, så derfor er den store tiltrækningskraft for det lidt ældre publikum helt klart de her dj's fra Jylland – og Aarhus specielt – der ikke spiller mere, men som var rigtig store dengang, forklarer Christian Østergaard Sørensen.

Gennem årene har Gløgglich kigget til vidt forskellige musikgenrer, men det har dog altid været den musikalske kvalitet – og ikke genren – der har været afgørende for, hvem Gløgglich har haft booket.

– I år hælder programmet lidt mere til urban- og hiphopgenren, men for nogle år siden havde vi for eksempel Go Go Berlin på plakaten. Oh Land har også været med engang i starten af 10’erne, men genrerne er ikke bestemt på forhånd. For os handler det om at lave en fest med så god musik som muligt.


Til sidste års Gløgglich Homecoming spillede Marvellous Mosell også, og egentlig er det imod alle principper at hyre den samme artist to år i træk, fortæller Christian Østergaard Sørensen.

– Vi har forsøgt at skaffe Marvellous Mosell i mange år. Da han endelig spillede til Gløgglich Homecoming i 2017, var det simpelthen bare så fedt, og i år har vi været så heldige, at han har tilbudt at spille igen til en meget fair pris. Vi har længe ønsket os Benal, og nu er det endelig også lykkedes os at få dem med. Dem ser vi rigtig meget frem til at opleve til vores fest!

ANNONCE