Nyhed

Kendrick Lamar afslører eksplosivt soundtrack til Black Panther-film

GAFFA.dk - Alt om musik

Det er en stjernespækket liste af specielt hiphop-ikoner, der dominerer det 14 numre lange soundtrack til Marvels næste superheltefilm, Black Panther. Et soundtrack, der også gemmer på flere spændende samarbejdsprojekter – både de rutinerede samarbejdspartnere og nye kombinationer af kunstnere er at finde.

Grammyvinder og Smukfest-aktuelle Kendrick Lamar, der har været executive producer på det kommende soundtrack, delte i går albumcover og den fulde trackliste til soundtracket, der udkommer den 9. februar – en uge før filmen har premiere. Lamar selv er med på fem af sangene, blandt andet den allerede tilgængelige single “All the Stars”, hvor også SZA medvirker, der også var nomineret til fem Grammy Awards med sit debutalbum Ctrl – dog uden at vinde noget.Det er en produktion af den helt store slags, og populære kunstnere som James Blake, Schoolboy Q, 2 Chainz, Khalid, The Weeknd, Future, Anderson .Paak og Travis Scott er alle en del af projektet. DAMN-rapperen selv er i samarbejde med Jay Rock, Future og James Blake på sangen “King’s Dead”, The Weeknd på sangen “Pray for Me”, og har også teamet op med Travis Scott til sangen “Big Shot”. Lamar er kun solo på åbningsnummeret “Black Panther”.

Det er ikke første gang, Lamar arbejder med hverken Travis Scott eller Zacari. Sidstnævnte var med på Lamars Grammyvindende plade DAMN, med nummeret "LOVE". 

Vince Staples og Khalid er begge aktuelle på dette års Roskilde Festival. Lamar er også med på Staples nyeste lp Big Fish Theory, og det er altså ikke første gang, de to har arbejdet sammen. Staples har opnået stor respekt i miljøet, specielt nu han omgiver sig med nogle af de mest roste navne inden for musikkens verden. Den kun 19-årige Khalid, der også har nået top-listerne i Danmark med sit debutalbum American Teen, kommer til Roskilde Festival med store sange som “Location” og “Young, Dumb and Broke”. Han giver også en udsolgt koncert i Tap1 lørdag den 3. februar.

LÆS OGSÅ: På tærsklen til voksenlivet (en anmeldelse af Khalids 'American Teen' album)

Soundtracket er lavet i samarbejde med Top Dawg Entertainment og selskabets leder Anthony “Top Dawg” Tiffith. Lamar, SZA, Ab-Soul og Schoolboy Q hører alle under pladeselskabet og tager på en “TDE: The Championship Tour”-turné for selskabet i USA til sommer. Der er altså masser af talentfuldt samarbejde i gang både i studierne og på verdens spillesteder.

Track listen til Black Panther er som følger:

1. Kendrick Lamar – "Black Panther"

2. Kendrick Lamar & SZA – "All the Stars"

3. Schoolboy Q, 2 Chainz & Saudi – "X"

4. Khalid & Swae Lee – "The Ways"

5. Vince Staples & Yugen Blakrok – "Opps"

6. Jorja Smith – "I Am"

7. SOB X RBE – "Paramedic!"

8. Ab-Soul, Anderson .Paak & James Blake – "Bloody Waters"

9. Jay Rock, Kendrick Lamar, Future & James Blake – "King's Dead"

10. "Redemption Interlude"

11. Zacari & Babes Wodumo – "Redemption"

12. Mozzy, Sjava & Reason – "Seasons"

13. Kendrick Lamar & Travis Scott – "Big Shot"

14. The Weeknd & Kendrick Lamar – "Pray for Me"


Varm op til det kommende soundtrack med "All the Stars": 


ANNONCE