Nyhed

Nyt dansk-svensk koncertsamarbejde over Øresund

GAFFA.dk – alt om musik

Et nyt koncertsamarbejde mellem Helsingør og Helsingborg er søsat. Det har fået navnet Öresound og vil præsentere det danske musikpublikum for svenske bands, imens de danske artister indtager The Tivoli i Helsingborg på svensk grund. Ambitionen er at øge kendskabet til nordisk rytmisk musik i de to lande. De første involverede musiknavne er danske Jesper Binzer og Jonah Blacksmith og svenske Mando Diao, og du kan købe billetter med rabat.

Der er ikke langt over til vores blå-gule naboer – helt præcist fire kilometer. Og så alligevel. Set ud fra en dansk og en svensk koncertarrangørs perspektiv er det overraskende, hvor lidt vi kender til hinandens musikscener og -kunstnere. Det skal et nyt samarbejde, støttet af Nordisk Kulturfond, lave om på.

"Hasse (Jönsson fra The Tivoli, red.) og jeg har udviklet projektet over en længere periode. Vi har et meget frugtbart samarbejde, hvor vi hele tiden lærer en hel masse om, hvordan branchen er skruet sammen i det andet land. Og så er det et meget spændende aspekt, at vi arbejder med et OPP – et offentligt-privat partnerskab. The Tivoli er et privat foretagende, og vi er et offentligt hus – det giver en ekstra dynamik i samarbejdet”, siger Rasmus Schrøder, musikredaktør på Kulturværftet og Toldkammeret.


Ambitionen er på længere sigt at være med til at styrke netværks-dannelsen mellem brancherne i de nordiske lande. På kort sigt er det dog andre praktiske prioriteringer, der er i fokus:

"Vores ønske er at række ud mod det nysgerrige publikum, som i forvejen er opmærksomme på, at der i broderlandet er et interessant musikliv. Vi håber med samarbejdet at skabe en ny akse over sundet, som kan åbne musikscenerne i Nordsjælland og Sydsverige og øge kendskabet til, og forståelsen for, nordisk rytmisk musik. Det faktum, at vi geografisk set er det sted, hvor de to lande ligger tættest på hinanden, gør det naturligt at placere et projekt, der nedbryder grænser, her”, afslutter Rasmus Schrøder.

Tre markante navne i foråret 


Öresound går i land, når det anmelderroste nordjyske syvmands-folk-rock-ensemble Jonah Blacksmith indtager The Tivoli i Helsingborg lørdag den 3. marts. Den bliver fulgt af Jesper Binzer (billedet) fra D-A-D, der i eget navn fyrer op under The Tivoli lørdag den 7. april. Omvendt får danskerne besøg af de svenske indierockere Mando Diao, der besøger Kulturværftet i Helsingør den 19. april 2018.

Som GAFFA+-medlem kan du få 15 procent rabat på alle de tre koncerter, og det er gratis at være medlem. Læs mere her.

Varm op med de tre kunstnere:



ANNONCE